• Jaga lugu:

  Valimisreklaamid ja jalgpall turgutasid 21st Century Foxi kasumit

  Foto: Scanpix / AP

  Suures osas peagi Disney varade sekka liikuv meediakontsern 21st Century Fox esitles kasvanud kasuminumbreid, kuid kaabeltelevisioon jäi ootustele alla, kirjutab Wall Street Journal.

  Möödunud kvartalis teenis 21st Century Fox 7,18 miljardit dollari suuruse käibe juures 52 senti kasumit aktsia kohta, 6% rohkem kui mullu. Tulemus oli analüütikute ootustega samal tasemel. Tublit 20% kasvu näitas kontserni teleharu, mida turgutasid näiteks USA vahevalimistega seotud poliitreklaamid ning FIFA ja NFLi suurvõistluste aegsed tulud.
  Analüütikute ootustele jäi alla Foxi suurim üksus, kaabeltelevsioon, kuhu kuuluvad näiteks kanalid Fox News ja Fox Sports. Haru käive kolmandas kvartalis oli 4,35 miljardit dollarit - 4% enam kui eelmisel aastal, kuid 90 miljonit vähem kui prognoositud. Lisaks nõrgestas äri ka kulude 5-protsendine tõus, mis oli tingitud muuhulgas jalgpalli maailmameistervõistluste edastamistasudest. Grupi nõrgim lüli oli sellegipoolest filmistuudio, mille käive langes avaldatud filmide väiksema hulga tõttu 7%.
  Äsja avaldatud aruanne oli tõenäoliselt 21st Century Foxi viimane kvartalitulemuste ülevaade senisel kujul, sest suvel võttis kontsern viimaks vastu meelelahutusturu liidri Disney 85 miljardi dollari suuruse pakkumise, mille raames omandab Disney 21st Century Foxi filmistuudio 20st Century Fox, telekanalid FX, National Geographic, Star India ning enamusosaluse voogedastusteenuses Hulu. Meediagrupi ülejäänud varad - sh telekanalid Fox News, Fox Business ja Fox Sports - koondatakse uueks, uudiste ja spordi otseülekannetele pühendunud ettevõtteks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA tehnoloogiasektori futuurid suurelt miinuses
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: superkondensaatorid, tuulegeneraatorid ja lennukihooldaja plaanid
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Nädala lood: Linnahall sokutatakse erakätesse kaasavaraga ja investorid said halva üllatuse
Äripäeva lugevaid investoreid jahmatas sel nädalal lugu populaarsest välismaaklerist, kes kehtestas kopsaka tasu. Samuti sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas Tallinn üritab magusa kaasavaraga Linnahalli erakätesse sokutada.
Äripäeva lugevaid investoreid jahmatas sel nädalal lugu populaarsest välismaaklerist, kes kehtestas kopsaka tasu. Samuti sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas Tallinn üritab magusa kaasavaraga Linnahalli erakätesse sokutada.