investor Toomas • 24. oktoober 2016
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Grindeksi ravimivabrik Riias.
Grindeksi ravimivabrik Riias.  Foto: EPA

Minu poole pöördus lugeja Mathias, kes küsis nõu Läti farmaatsiaettevõtte Grindeks kohta.

„Läti valitsus müüb oma allesjäänud 219 780 aktsiat oksjonil miinimumhinnaga 3,78 eurot,“ kirjutas ta. „Grindeksi turuhind on 4,06 eurot. Mis võivad olla põhjused, miks Läti valitsus seda teeb? Oleneb muidugi, kuidas nõudlus oksjonil on, aga kas see võib olla soodne võimalus soetada aktsiad alla turuhinna?“

Lisaks uuris lugeja, kas oksjonilt soetatud aktsiate teenustasud on samad kui börsilt ostes. Ta nentis, et Grindeks on viimased aastad raskustes, aktsia hind langenud aasta algusest ligi 22%, kuid teise kvartali tulemused näitasid paranemismärke. Ka juhtis Mathias tähelepanu sellele, et LHV analüütikud andsid alles hiljuti Grindeksi aktsiale ostusoovituse.

See ei ole sugugi esimene kord, kui lugeja minult Grindeksi kohta pärib. Viimati kirjutas juuni lõpus end mikroinvestorina esitlenud Raido, kes uuris, mida ma arvan Grindeksi aktsia nigelavõitu käekäigust.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Seotud lood

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt