13. aprill 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Kolm põhjust, miks pank võib ettevõtte konto sulgeda

Swedbanki finantskuritegude tõkestamise üksuse juht Indrek Tibar   Foto: Postimees/Scanpix

Aina karmistuvad rahapesu tõkestamise reeglid on pannud Eesti suurpankasid ettevõtete, eelkõige mitteresidentidega seotud firmade kontosid sulgema. Kas tõesti sulgeb Swedbank kontosid ette hoiatamata ega selgita, mis põhjusel seda tehti?

Nendes küsimustes annab saates "Kuum tool" selgust Swedbanki finantskuritegude tõkestamise üksuse juht Indrek Tibar, kes nimetab ka kolm asja, mis tingivad selle, et pank võib kliendisuhte lõpetada. Tema kinnitusel ei sulge pank ühtegi kontot ilmaasjata.

Samuti saab saatest teada, kui palju on Swedbank üldse valmis vaeva nägema, et kontot avada sooviva mitteresidendi tausta uurida. Selgub ka üllatav seos e-residentide ja nn valgekraede kuritegevuse vahel.

Jutuks tulevad ka pangaliidust majandsuministeeriumile saadetud soovitused rahapesureeglitega seotud probleemide lahendamiseks. Indrek Tibar oli kirja koostamise juures ja selgitab, miks pangad riigile näpuga viibutasid.

Kuula kogu saadet siit.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt