28. juuni 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Jah tuuleparkidele, aga kelle aeda?

Foto: Andras Kralla

Igal energiatootmise viisil on omad positiivsed ja negatiivsed küljed. Kuigi kõige väiksema ökoloogilise jalajäljega on tuuleenergia tootmine, takistab selle levikut tihti kogukondlik vastuseis. Kuigi üldsus soosib tuulikuid, siis kogukonna tasemel kõlab tihtipeale, et need ei peaks asuma minu tagaaias (inglise keeles not in my backyard ehk NIMBY).

Kuidas mõista ja seletada nii-öelda NIMBY sündroomi? Kuidas saavutaks kohalik kogukond enda jaoks parima lahenduse? Kuidas planeerida nii, et tuulikud ilmestaksid maastikku? Kuidas suhtuvad tuuleenergia arendajad kohalike muredesse? Kuidas takistab NIMBY taastuvenergiasektori arengut Eestis?

Saates "Eetris on Arvamusfestival" arutlevad Rene Tammist (Eesti Taastuvenergia Koda), Grete Arro (Tallinna Ülikooli teadur) ja Tuuliki Kasonen (Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon).

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt