• Jaga lugu:

  Eestis on karjuv vajadus õpetajate järele

  TLÜ rektor Tiit Land hoiatas, et kui lähiaastatel ei kasva õpetaja eriala populaarsus, siis võime peagi avastada, et reaalteadustes pole enam kedagi kooli tööle võtta.Foto: Priit Pokk

  "Ühel päeval võime avastada, et tõesti pole enam õpetajaid, ja see päev pole enam kaugel." Sedasi nentis Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land, viidates sellele, et praegune süsteem pole jätkusuutlik aineõpetajate järelkasvu koolituse osas, kuna õpetajaid on lihtsalt liiga vähe.

  "Me näeme neid numbreid ja see on väga-väga muret tekitav. Me praegune olukord pole jätkusuutlik. Me peame lähiaastatel saavutama olukorra, kus suudame oluliselt rohkem võtta tudengeid aineõpetuse õppekavadesse, et tuleks ülikoolidest rohkem õpetajaid." Eelkõige on puudust reaalainete õpetajatest. Näiteks on Eestis puudu ainuüksi 300 informaatikaõpetajat.
  Saates "Eetris on Tallinna Ülikool" tuli juttu veel mitmel teemal: nii praegu käivast ülikoolide sisseastumisest, mis rolli täidab Tallinna Ülikool Eesti hariduses ning kas teaduse rahastust ootab ees hukatus. Saatejuht on Priit Pokk.
  Saade valmib koostöös Tallinna Ülikooliga.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.