30. juuni 1996 kell 22:00

Reedel andsid tooni väiketehingud

Reede, 28. juuni oli väärtpaberiturul rahunemise päev, sooritati hulgaliselt väiketehinguid. Börsil tehti 67 tehingut, käibeks kujunes 3,88 miljonit, EVK registreeris 20 tehingut 0,69 miljoni krooni ulatuses. Päevakäive kokku oli seega 4,57 miljonit krooni.

Ehkki spekulatiivne huvi Ühispanga vastu hakkas raugema (aktsia käive kahanes eelmise kahe päevaga võrreldes enam kui kolm korda, ka hind langes peaaegu nelja krooni võrra, 25,47 kroonile ehk 13,5%), oli Ühispanga osakaal börsitehingutes siiski veel 45%.

Veidi elavnes ka vahepeal sootuks soikunud kauplemine HFi võlakirjadega -- tehinguid sooritati peale teise seeria kõigi seeriatega HF III ja HF V käibed olid küll imepisikesed, kuid kokku vahetas omanikku HFi võlakirju 834 700,50 krooni eest.

Indeksid reedel langesid, sest loius kauplemises andsid hinnas veidi tagasi pea kõik olulisemad aktsiad.

Hetkel kuum