• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  STV loob ühtse kaablivõrgu

  Loodava firma TVCom kaudu kaaluvad osanikud lisaks magistraalvõrgu rajamisele Tallinnas laiendada ka kaabel-TV võrku väljapoole pealinna.
  Praegu on käivitunud pilootprojekt tuhande elanikuga Turbasse kaabel-TV sisseviimiseks.
  STV asepresidendi Raivo Mihkelsoo sõnul tahab TVCom Tallinna kaabel-TV võrgu arendamisse lähima paari aasta jooksul investeerida vähemalt 30 miljonit krooni.
  «Oleme oma projekti näidanud kahele potentsiaalsele välisinvestorile, kes on olnud sellest huvitatud ja kaaluvad TVComi aktsiate ostmist,» rääkis Mihkelsoo. Ta ei soovinud aga nimetada võimalike investorite nimesid.
  TVCom plaanib ASilt Eesti Telefon rentida kiudoptilisi kaableid, et selle baasil luua võrku, mis ühendaks kõik Tallinna linnaosad.
  Sellise kaablivõrgu kaudu on võimalik edastada 40--60 raadiojaama, televisiooni- ja kaabel-TV kanalit, ütles Mihkelsoo. Magistraalvõrgus edastatavaid kanaleid saaksid kaabel-TV firmad soovi korral oma kaablivõrkudes edasi jaotada.
  Mihkelsoo sõnul oli STV motiiv TVComi rajamisel parandada edastatavate televisiooniprogrammide signaali, optimeerida autorikaitseõigusest tulenevaid kulutusi ja vähendada kaabel-TV võrgu haldamiskulutusi.
  TVComi aktsiakapital on 400 000 krooni. Loodava firma aktsiatest kuulub STV-le esialgu 81 protsenti, TV 1-le 10 protsenti ja Teverale 1 protsent.
  Oleg Sõnajala sõnul osaleb TV 1 TVComis selleks, et teha oma kanali saated nähtavaks kaabel-TV võrgus.
  ASi Tallinna Kaabeltelevisioon direktor Margus Üürike ütles, et moodsal tehnoloogial baseeruva hea telepildi saamisel moodustavad magistraalvõrkudesse tehtavad investeeringud vaid viiendiku investeeringute kogumahust.
  Rootsi riikliku telekommunikatsioonifirma Telia osalusega ASi Starman juhatuse liikme Peeter Kerni väitel võib olla küsitav, kas TVComi magistraalvõrgus levivast hea kvaliteediga signaalist lõpptarbijale kasu on, kuna elumajadevaheliste jaotusvõrkude vananenud tehniline baas võib selle ära rikkuda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Twitteri saab nüüd postitajatele bitcoine jootrahaks jätta
Twitter teatas neljapäeval, et võimaldab kasutajatel maksta oma lemmikutele jootraha bitcoinides, vahendab CNBC.
Twitter teatas neljapäeval, et võimaldab kasutajatel maksta oma lemmikutele jootraha bitcoinides, vahendab CNBC.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.