7. oktoober 1996 kell 22:00

Rivkin ei saa kodakondsust

Kohus leidis, et valitsuse korraldus Rivkinile ja tema pereliikmetele Eesti kodakondsust mitte anda vastab seaduses esitatud nõuetele. Halduskohtu arvates puuduvad kodakondsusseaduses kodakondsuse andmisest keeldumise alused, mistõttu valitsus ei pea oma keeldumist põhjendama.

Rivkini esindaja vandeadvokaat Üllar Talviste viitas oma kaebuses riigikohtu lahendile, mille kohaselt isikute avalikul õigusel rajanevaid õigusi ja kohustusi määravad haldusaktid peavad olema motiveeritud, kuid kohus ei võtnud seda arvesse. Talviste pidas vaidlusalust korraldust riigivõimu omavoli aktiks.

Mark Rivkin tunnistas eile, et ta kavatseb kohtuotsuse ilmselt edasi kaevata, sest talle on jäänud arusaamatuks, miks valitsus ei soovi talle kodakondsust anda.

Rivkinite perefirma AS Malio on valgustite tootja Massive ja kohvreid ning kotte tootva Samsonite esindaja Balti riikides ning üks firma Philips toodete edasimüüjaid Eestis. Malio aastakäive ulatub kümnetesse miljonitesse kroonidesse.

Maliole kuulub 90 protsenti Philipsit Venemaal esindava ASi Felcom & Co aktsiatest ja selle kaudu ka Peterburi suurim Philipsi kauplus.

Mark Rivkinit kinnisvaraprojektides aidanud ASi SRV Kinnisvara tegevdirektor Alvar Ild sõnas, et Rivkin on tema meelest äärmiselt konkreetne ja täpne ärimees.

Hetkel kuum