17. oktoober 1996 kell 22:00

Valimised lototerminaalide abil

Gtechi Eesti tehnikadirektori Aleksander Kaarna sõnul võimaldab nende käsutuses olev arvutisüsteem töödelda loteriipiletite kõrval ka muud informatsiooni. «Eelkõige oleks meie süsteemi kasutamine mõeldav reaalajas toimuva informatsiooni edastamisel andmete puhul, mida oleks vaja kiiresti kätte saada,» lausus Kaarna.

Süsteem võimaldab hoida andmeid turvaliselt ja igal ajahetkel on võimalik öelda, kui palju on loteriipileteid müüdud või näiteks presidendi või mingi partei poolt hääletatud, lisas Kaarna.

Üle Eesti paikneb nelisada Gtechi lototerminaali. «Süsteem on niimoodi üles ehitatud, et iga element omab endas turvariski,» seletas Kaarna. «Sidekanalil on kogu informatsioon fikseeritud ja ta on paralleelselt kahes arvutis.» Arvutisüsteem on pideva kontrolli all ja Kaarna sõnul pole maailmas olnud juhtumit, kus keegi oleks suutnud võltsitud loteriipileti rahaks vahetada.

Kuigi esialgu töötavad lototerminaalid ainult loteriipiletite süstematiseerimisega, on ka muid ideid. Projekti ja raha olemasolu korral saaksime süsteemi laiendamisega kolme-nelja kuuga hakkama, kinnitas Kaarna.

Hetkel kuum