• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valimised lototerminaalide abil

  Gtechi Eesti tehnikadirektori Aleksander Kaarna sõnul võimaldab nende käsutuses olev arvutisüsteem töödelda loteriipiletite kõrval ka muud informatsiooni. «Eelkõige oleks meie süsteemi kasutamine mõeldav reaalajas toimuva informatsiooni edastamisel andmete puhul, mida oleks vaja kiiresti kätte saada,» lausus Kaarna.
  Süsteem võimaldab hoida andmeid turvaliselt ja igal ajahetkel on võimalik öelda, kui palju on loteriipileteid müüdud või näiteks presidendi või mingi partei poolt hääletatud, lisas Kaarna.
  Üle Eesti paikneb nelisada Gtechi lototerminaali. «Süsteem on niimoodi üles ehitatud, et iga element omab endas turvariski,» seletas Kaarna. «Sidekanalil on kogu informatsioon fikseeritud ja ta on paralleelselt kahes arvutis.» Arvutisüsteem on pideva kontrolli all ja Kaarna sõnul pole maailmas olnud juhtumit, kus keegi oleks suutnud võltsitud loteriipileti rahaks vahetada.
  Kuigi esialgu töötavad lototerminaalid ainult loteriipiletite süstematiseerimisega, on ka muid ideid. Projekti ja raha olemasolu korral saaksime süsteemi laiendamisega kolme-nelja kuuga hakkama, kinnitas Kaarna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.