• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Halingalt nõutakse 16 mln

  Veeri sõnul esitas nõude 264 000 USA dollarile Tallinnas asuv H & N Finantseerimisgrupi AS, kellega Halinga Puu üks osanik Aime Hinnov sõlmis laenulepingu. Halinga Puu raamatupidamises aga pole mingit kassadokumenti ega pole ka tehtud pangaülekannet, mis näitaks, et raha on Halingasse jõudnud, rääkis Veer.
  H & N Finantseerimisgrupi ASi omanik on Küprose firma Hedging Trading Ltd ja firma tegevusalaks on märgitud liising.
  Suurima nõude 5,8 miljonit krooni esitas Halinga vastu OÜ Libatse Hovi, kes rendib kaubanduskeskuse ruume. Pankrotihalduri ütlusel on see nõue tekkinud pärast pankroti väljakuulutamist ja nõuab seetõttu erilist uurimist. Suure osa nõudest moodustavad kokkuostetud võlad, täpsustas Veer.
  Halinga Puu pankroti väljakuulutamise ajal märtsi lõpus oli firma vastu esitatud nõudeid 7,4 miljoni krooni eest. «See, et nõuete suurus on pärast pankroti väljakuulutamist sellise summa juures kahekordistunud, on haruldane,» ütles Veer. «Järelikult ei kajastu pooled neist võlgadest kuidagi Halinga Puu raamatupidamises. Samas ei saa ma väita, et Halinga Puu raamatupidamine oleks korrast ära, sest võib-olla on osa nõudeid alusetud, ütles Veer. «Nõuete rahuldamise otsustab ikkagi nõuete kaitsmise koosolek,» lisas ta.
  Pärnu maksuametile on Halinga võlgu 1,8 miljonit krooni, pensioniametile 850 000 ja töötajatele palkadena ligi 250 000 krooni.
  Pankrotihaldur kuulutab Halinga Puu varade müügi välja juuli alguses. Varade bilansiline väärtus on 6,6 mln krooni, kuid Veeri sõnul selle hinnaga küll müüa ei õnnestu. Halinga Puu vara hulka kuulub hoonestusõigus koos kaubakeskuse hoonetega, mõned autod, tööpingid ja veel väiksemaid asju.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.