15. juuni 1997 kell 22:00

Halingalt nõutakse 16 mln

Veeri sõnul esitas nõude 264 000 USA dollarile Tallinnas asuv H & N Finantseerimisgrupi AS, kellega Halinga Puu üks osanik Aime Hinnov sõlmis laenulepingu. Halinga Puu raamatupidamises aga pole mingit kassadokumenti ega pole ka tehtud pangaülekannet, mis näitaks, et raha on Halingasse jõudnud, rääkis Veer.

H & N Finantseerimisgrupi ASi omanik on Küprose firma Hedging Trading Ltd ja firma tegevusalaks on märgitud liising.

Suurima nõude 5,8 miljonit krooni esitas Halinga vastu OÜ Libatse Hovi, kes rendib kaubanduskeskuse ruume. Pankrotihalduri ütlusel on see nõue tekkinud pärast pankroti väljakuulutamist ja nõuab seetõttu erilist uurimist. Suure osa nõudest moodustavad kokkuostetud võlad, täpsustas Veer.

Halinga Puu pankroti väljakuulutamise ajal märtsi lõpus oli firma vastu esitatud nõudeid 7,4 miljoni krooni eest. «See, et nõuete suurus on pärast pankroti väljakuulutamist sellise summa juures kahekordistunud, on haruldane,» ütles Veer. «Järelikult ei kajastu pooled neist võlgadest kuidagi Halinga Puu raamatupidamises. Samas ei saa ma väita, et Halinga Puu raamatupidamine oleks korrast ära, sest võib-olla on osa nõudeid alusetud, ütles Veer. «Nõuete rahuldamise otsustab ikkagi nõuete kaitsmise koosolek,» lisas ta.

Pärnu maksuametile on Halinga võlgu 1,8 miljonit krooni, pensioniametile 850 000 ja töötajatele palkadena ligi 250 000 krooni.

Pankrotihaldur kuulutab Halinga Puu varade müügi välja juuli alguses. Varade bilansiline väärtus on 6,6 mln krooni, kuid Veeri sõnul selle hinnaga küll müüa ei õnnestu. Halinga Puu vara hulka kuulub hoonestusõigus koos kaubakeskuse hoonetega, mõned autod, tööpingid ja veel väiksemaid asju.

Hetkel kuum