5. jaanuar 1998 kell 22:00

Tallinna eelarvesse jäi laekumata 4 miljonit krooni

Tallinna linna eelmise aasta eelarvesse jäi laekumata 4 miljonit krooni, nii ei täitnud pealinn esmakordselt kassaeelarve tulude plaani.

Alalaekumine on niivõrd tühine, et sisuliselt on eelarve siiski täis, ütles abilinnapea Ants Leemets. Eelarvetulud ei laekunud täis ebaõnnestunud linnavara müügi tõttu, tõdes Leemets. «Läksime alt 36 miljoniga, mida lootsime Olümpia vastas oleva krundi müügist,» märkis ta.

Leemets tunnistas, et eelmise aasta eelarve oli väga pingeline. Samas oli linn eelarvet koostades piisavalt konservatiivne, ainsana ennustati rohkemat varamüüki. Ta lisas, et kulude poolel hoidis linn kokku, nii et midagi üle pole kulutatud. Linnaeelarve täitmise täpsemad andmed selguvad reedeks, omatulude laekumine aga veel pikema aja pärast.

Tallinna linna kassaeelarve maht oli mullu koos suunatud vaba jäägiga 1,7 miljardit krooni.

Aasta 11 kuuga laekus eelarvesse 1,41 mld krooni ehk 90,2% aastaeelarve mahust. Novembri lõpuks oli alalaekunud 23,5 mln kr.

Linnavara müügist laekus kavandatud 122 miljonist kroonist vaid 90 miljonit, sest linnavalitsusel ebaõnnestus plaanitud Tallinna Panga aktsiate ja Olümpia hotelli vastas oleva krundi müük, mille eest pidi laekuma vastavalt 60 miljonit ja 36 miljonit krooni.

Hoolimata vara müügi alalaekumisest sai aasta eelarve teiste ülelaekumiste arvel peaagu täis. Tallinna 1997. aasta linnaeelarve maht koos fondide eelarvetega oli 2,1 miljardit krooni. BNS

Hetkel kuum