7. jaanuar 1998 kell 22:00

Keskpank karmistab nõudeid

Ta väitis, et edaspidi võiks nõrkade pankade litsentside äravõtmist kiirendada ning kreeditorid peaksid julgemalt algatama nende vastu pankrotimenetlust. Sellele peaks kaasa aitama varsti jõustuv uus pankrotiseadus.

«Tegevuslitsentsi äravõtmine on valuline protsess, eriti panga klientidele ja panga kreeditoridele, kuid teisest küljest aitab see puhastada pangasüsteemi nendest haigetest pankadest, mis ei suuda normaalselt tegutseda,» lisas ta.

Analüütikud ennustavad, et sel aastal kahaneb pankade arv järsult. Näiteks Venemaa 15 tipp-panga hulka kuuluva Alfa Banki president Pjotr Aven ütles ühel investeerimiskonverentsil, et Alfa Bank saab päevas väikestelt pankadelt umbes kümme avaldust, kus nad teatavad enda müügisoovist. Aven prognoosis, et tänavu võib raskutesse sattuda umbes ka 1--2 panka, mis kuuluvad 20 parema panga hulka.

Võrreldes teiste siirderiikidega on Vene panganduse osakaal majanduses suhteliselt väike. Eelmisel aastal moodustasid Vene pangasektori vahendid sisemajanduse kogutoodangust ainult 19%. Poolas oli analoogne näitaja 59%. FT-ÄP

Hetkel kuum