Eesti firmad kaotavad riigihangete puhul eelise

03. veebruar 1998, 00:00

Valitsus arutab tänasel istungil riigihangete seaduse muutmist, kus peamine muudatus on kodumaise toote või teenuse eelistamise nõude tühistamine.

«Seda nõuab otseselt Euroopa assotsiatsioonileping, mis hakkas kehtima selle aasta 1. veebruaril,» ütles majandusminister Jaak Leimann.

Muudatused tulenevad tegelikult riigihangete käigus ilmnenud probleemidest, lisas minister. Vajadus oli harmoniseerida riigihangete alane seadusandlus ELi seadustega ja muuta seadus kaasaegsemaks, lausus Leimann.

Seaduseelnõu sätestab piirmäärad, millest alates kehtib riigihangete korraldamisel seadusega kehtestatud kord. «Oluline on muudatus, mis määrab, et piirmääradest väiksema maksumusega riigihangete korral tuleb järgida head kommertstava,» ütles Leimann. ÄP

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:09
Otsi:

Ava täpsem otsing