3. veebruar 1998 kell 22:00

Itaallased investeeriksid transporti ja pangandusse

Itaalia 13-liikmelise äridelegatsiooni juht Massimo Marotti Itaalia välisministeeriumi majandusosakonnast ütles, et Eesti on Itaalia investeeringute jaoks perspektiivikas riik, kuigi siia investeerides on olemas ka riskid.

«Ma usun, et transport on üks olulisi harusid, kuhu võiks investeerida,» lisas Marotti. Marotti kinnitas, et Eesti majandus on esmapilgu järgi piisavalt stabiilne, et teha siia investeeringuid.

Banca Commerciale esindaja Vincenzo Colalillo leidis, et parim haru, kuhu võiks oma raha Eestis paigutada, on pangandus. «Tark on investeerida sinna, kust saab suurt kasumit,» lisas ta.

Itaalia ärimeestele on kindlasti eeskujuks investor Ernesto Preatoni, kes oli koos oma äripartneritega Eesti Ühispanga üks suuraktsionäre ja on teeninud Eestis aktsiatega kaubeldes üle 200 miljoni krooni.

Majandusminister Jaak Leimann ütles Itaalia ärimeestele, et on mitu põhjust, miks tasub Eestisse investeerida. Ta tõi esile, et Eestis elavad läänemeelsed inimesed, kellel on hea keeleoskus ning Eesti varustab ennast ise elektrienergia ja mõne muu toorainega.

Itaalia peaminister Romano Prodi esines eile lühikese sõnavõtuga ka Eesti äriinimestele, keda oli kaubandus-tööstuskoja saali kogunenud ainult paarikümne ringis.

Itaalia äridelegatsiooni kuulusid ka Itaalia telekommunikatsioonifirma Telecom esindaja Carlo Del Bo, suure autokontserni Fiat direktor Welter Franciscus, firmade ABB Italia, Cispel Export ja Fantuzzi-Reggiane tippjuhid.

Eestisse olid Itaalia investorid teinud eelmise aasta 30. septembri seisuga investeeringuid 154,7 miljoni krooni eest. Ligi 90 protsenti itaallaste Eestisse paigutatud rahast moodustavad investeeringud tootmisse.

Kaheksa protsendi ulatuses kogusummast on itaallased teinud investeeringuid transporti ja kommunikatsiooniärisse.

Hetkel kuum