3. veebruar 1998 kell 22:00

Oodatakse uusi majandusnäitajaid

Head uudised Kagu-Aasia finants- ja valuutaturgudelt ning lootused, et Jaapani kavandatav finantsreform on edukas, on toetanud jeeni kurssi juba nädalapäevad. Tai bahti kurss on sel nädalal tugevnenud juba 9% ja Malaisia ringgit 6%. Ootused radikaalse majandusreformi suhtes on tugevdanud jeeni kurssi reedese madalaima kursiga võrreldes üle protsendi. Head uudised on valuutakurssidesse juba sisse arvestatud ning igasugune väiksemgi tagasilöök võib jeenile mõjuda väga valusalt. Jaapani fiskaalabinõude pakett esitatakse parlamendile tõenäoliselt 20. veebruaril, vahetult enne seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) rahandusministrite ja keskpankurite kokkusaamist. Kuni selle ajani jääb jeen tõenäoliselt pendeldama vahemikku 125--127 USD/JPY.

Saksa marga suhtes dollaril suuri liikumisi eile ei olnud. Turud ootasid eile alanud ja kaks päeva kestvat USA Föderaalreservide vabaturu komitee istungit. Prognooside kohaselt jätab Fed intressimäära muutmata ehk 5,50 protsendile.

Veidi närvilisemalt oodatakse reedel avaldatavaid statistilisi andmeid mittepõllumajandussfääri keskmiste palkade ja tööpuuduse taseme kohta. Tööpuuduse näitajad avaldatakse ka homme Saksamaa kohta. Mõlema suurriigi näitajad peaksid andma ettekujutuse dollari kursi edasise liikumise kohta. Esialgsed prognoosid on dollarile soodsad, sest Saksamaalt oodatakse taas uut pärastsõjaaegset tööpuudusrekordit.

Eile liikus dollari kurss vahemikus 1,8133--1,8245 DEMi. Eile õhtul oli USD kurss 1,8177 marka ehk 14,5416 krooni.

Hetkel kuum