5. veebruar 1998 kell 22:00

Börs nõuab majandustulemusi

Kauplemine Tallinna börsil ei näita paranemise märke. Informatsiooni puuduses vaevlevad lihtinvestorid hoiduvad positsioonide võtmisest/likvideerimisest ja kauplemine on muutunud äärmiselt loiuks. Börsi ja vabaturu eilne kogukäive oli vaid 32,5 mln kr. Turg püsis väheaktiivses kauplemises stabiilne ja päevasiseseid suuri kõikumisi ei toimunud. Börsi sulgemisel oli ÄP indeks 727,19 punkti tasemel, 0,83% kolmapäevasest sulgemistasemest madalamal.

Pankade soov avaldada majandustulemusi vaid kord kvartalis tekitas järjekordse intriigi börsil. Eile teatas börsi juhatuse esimees Helo Meigas, et nii otsustades lähevad pangad vastuollu börsi reglemendiga ja börs ei kavatse seda lubada. Probleem tekkis Eesti Panga igakuiselt avaldatavate pankade lühibilanssidega.

Üsna vähetõenäoline on, et Eesti Pank bilansside avaldamise korda muudab, mis tähendab, et pangad on börsi nõudel sunnitud kuukasumite avaldamist jätkama. Eesti Pank avalikustab bilansid tavaliselt kuu keskel, seega peaksid pankade jaanuarikuu kasumid selguma järgmise nädala jooksul. Selguse saabumiseni vaikelu börsil ilmselt kestab.

Hetkel kuum