Suurim saeveski Võrumaale

16. veebruar 1998, 00:00

Danscot alustab saetööstuse rajamist märtsis Euroopa investeerimispangast saadava laenuga ja kavatseb tootmise käivitada juunis, ütles firma osanik Debbie Lynch.

Saeveski prognoositav tootmismaht on sellel aastal ligi 100 000 m³ saematerjali. «Meie idee pole lõpetada juba tegutsevate väikeste saeveskite töö,» lausus Lynch. «Soovime palkide saagimise kõrval väikeste saeveskite toodangut töödeldes leida koostööpartnereid,» lisas ta.

Uue saeveski sisseseade ostab Danscot Saksamaalt ja Rootsist. Tööliste algväljaõpe antakse ühe Briti koolitusfirma abiga.

Sõmerpalu vallavanem Lennart Ermel polnud reedeks veel uue saeveski rajamise plaanist kuulnud, kuid ta avaldas sellise investeeringu üle heameelt. «Suhtun investeerimiskavasse positiivselt, sest saeveskite vahel tihenev konkurents viib elu vallas kindlasti edasi,» sõnas Ermel.

Sõmerpalus ASile Toftan kuuluva Eesti ühe suurema saeveski tootmisdirektor Rait Laatsit nimetas kolmanda saekaatri rajamist ühte valda julgeks plaaniks. «Praegu saeme ümarpalke lahti, kuid kavatseme arendada saematerjali töötlemist,» rääkis Laatsit Toftanist. «Danscoti plaan konkureerib meie arengukavaga,» tunnistas ta.

Teise Sõmerpalus tegutseva saeveski omanik Aivar Leok kahtleb Danscoti ehitusplaanide edukuses. Leoki sõnul tekiks nii suure projekti puhul Eestis tooraine defitsiit. «Saab näha, kas Danscot lööb teised pankrotti,» lausus Leok.

ASil Danscot on praegu 10 töötajat, neist neli töötab Suurbritannias ja kuus Taanis. Firma tegeles seni puidu kokkuostmisega Venemaalt ja Eestist, samuti põllumajandusseadmete ja -masinate müügiga. Firma aktsiakapitali suurust ei soostunud Debbie Lynch avalikustama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing