Leedu börs jätkab tugevalt

16. märts 1998, 00:00

Läti börsi kauplemiskäive oli reedel taas tagasihoidlik ning märkimisväärseid sündmusi ei toimunud. Turuliider Unibanka liikus santiimi võrra madalamale, kusjuuures käive jäi vaid 60 000 lati tasemele. Staburadze püsis samal tasemel. Maaklerid olid lähemate nädalate suhtes siiski optimistlikumalt meelestatud, eeldades, et eesseisev auditeeritud tulemuste, dividendimaksete ja aastakoosolekute hooaeg elavdab loidu börsikauplemist.

Leedu börsil oli aga üsna elav päev ning kauplemiskäibed viimaste aegade suurimad. Põhinimekirja aktsiatest oli jätkuvalt hea minek Medienos Plau?asel. Maaklerid avaldasid arvamust, et järgmisel nädalal pöördub investorite tähelepanu Vilniuse Pangale ja Rokiskisele. A-nimekirjas tõusis kiirelt Leedu Gaas. Aktiivseimalt kaubeldi Leedu Energiaga, mis sai Standar & Poor'silt pikaajalise BBB- reitingu. Uudis võib tähendada uuel nädalal hinnatõusu, kuigi paljud jäid selles osas skeptikuteks.

Ehkki Jeltsini haigus lõi reedel Vene aktsiahinnad mõnevõrra alla, näitas minimaalne langus, et turg on hetkel tugev ja stabiilne. Aktsiahindu toetasid nii rublafondid kui menukas võlakirjaturg. Ka keskpanga teade intressimäärade alandamisest kuue punkti võrra alates tänasest rõõmustas kahtlemata investoreid, ehkki jäi ajaliselt Jeltsini haiguse uudise varju.

Neljapäeval lõpetasid USA aktsiaturud kauplemise ilma kindla suunata ning analüütikud olid rahul. Praegustel tasemetel vajavatki turg hingetõmbepausi säilitamaks enam stabiilsust. Igasugune hirm näib investoritel puuduvat, ehkki mõned suunasid vahendeid osaliselt võlakirjaturgudele äkilise languse katteks.

Reede hommikul jäi 8700 punkti piirist puudu vaid 2 punkti, kui Valge Maja seksiskandaali uued arengud kaaulukausid müügipoolele kallutasid. Dow kaotas ligi 60 punkti, Nasdaq lõpetas päeva siiski kerge tõusuga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing