Bensiini hind tõusis hüppega

26. märts 1998, 00:00

Eesti suuremad kütusemüüjad tõstsid eile seoses maailmaturuhindade tõusu ja dollari tugevnemisega hindu keskmiselt 20 sendi võrra.

Eesti Statoili peadirektor Epp Kiviaed ütles, et esmaspäeval toimunud 20protsendiline maailmaturuhinna tõus oli väga suur hüpe, mis jäi püsima, sundides ka Statoili hinda tõstma. Kiviaed väitis, et maailmaturuhind on stabiilne ning selle langemist pole oodata.

Maailmaturul on ka toornafta hind tõusnud, samas tõstsid eile jaemüügihindu 20 ööri võrra ka Rootsi bensiinimüüjad, täpsustab Kiviaed. «See näitab, et kõik asjaosalised hindavad praegust hinda tugevalt püsivaks,» nentis ta. Kiviaed rääkis, et kokkuvõttes ei ole praegused bensiinihinnad veel kuu alguses toimunud drastilise hinnalanguse eelsele tasemele tõusnud. 3 märtsil oli 95E liitri hind 6,70 krooni. Eile tõsteti see 6,50 peale.

Äripäeva raha- ja väärtpaberituru analüütik Tõnis Oja ütles, et maailmaturuhindade stabiilsusest praegu küll rääkida ei saa. Maailmaturu kütusehinnad tõusid esmaspäeval 10%. 20protsendiline hinnatõus puudutas vaid toornaftat, mis kohe järgmisel päeval taas 5 protsendi võrra langes ning jätkas seda ka eile.

Hüppelise hinnatõusu põhjustas Oja sõnul esmaspäevane naftariikide kokkulepe tootmiskvootide vähendamise suhtes, kuid arvatakse, et see lepe ei osutu vettpidavaks. Näiteks eilse toornafta hinnalanguse põhjustas teade, et Venemaa nimetatud kokkuleppega kaasa ei lähe. «Mina küll maailmaturu hindade suhtes mingisugust stabiilsust ei näe,» lausus Oja, «pigem on praegu tegemist langustendentsiga.»

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing