Eesti parima välisinvestori tiitlikandidaadid on välja valitud

02. aprill 1998, 00:00

Välisinvestor 1997 peaauhinnale kandideerivad valdusfirma Toloram Group, Eesti Merelaevandus ja Kreenholm.

Eesti investeeringute ja kaubanduse arendamise sihtasutuse nõukogu esimees, majandusministeeriumi asekantsler Signe Ratso ütles, et Eesti Merelaevandus jäi nõukogule silma tänu tema suurtele investeeringutele.

Toloram Groupi näol on tegemist firmaga, kes on eelmisel aastal väga suures osas tegevusvaldkondi laiendanud, selgitas Ratso. Seda alates tegevusest tekstiilitööstuses endise Balti Manufaktuuri ja Sindis oleva töötlemistehasega kuni paberi tootmiseni Kehras. Samas on Ratso sõnul Tolaram oma tegevusega väiksemates linnades ja asulates oluline ka regionaalse arengu seisukohalt.

Ratso ütles, et Kreenholm on peaauhinnale nominendiks, kuna ta on elus hoidnud suure ettevõtte regionaalpoliitiliselt tundlikus piirkonnas. Kreenholm on oluliselt suurendanud töökohtade arvu, olles samal ajal tugev personali koolitaja, lisas ta. Ettevõte on hakanud teenima kasumit ning suurendanud oluliselt eksporti.

Tuleval teisipäeval jagatakse Rotermanni soolalaos peale peaauhinna välja ka parima Eesti toote kvaliteedi arendaja, eksportööri, töökohtade looja ja mahult suurima välisinvestori auhind.

Kahel eelmisel aastal pälvisid välisinvestori peaauhinna Eesti Telefon ja Elcoteq.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing