Vaikuseperiood börsil kestab

15. aprill 1998, 00:00

Kauplemine Tallinna börsil üleeilsega võrreldes küll veidi elavnes, kuid jäi siiski keskmisest väheaktiivsemaks ja hinnatase stabiilseks. Börsi ja vabaturu kogukäive ulatus 53,49 mln kroonini. Enamkaubeldavate aktsiate hinnaliikumist iseloomustav ÄP indeks langes päevaga napi 0,23% võrra, 763,81 punktile.

Päeva kõige olulisem sündmus oli Hoiupanga aktsionäride üldkoosolek. Aktsionärid otsustasid muu hulgas suurendada panga aktsiakapitali fondiemissiooni teel 195 mln kroonilt 780 mln kroonile, emiteerides iga aktsia kohta kolm uut aktsiat. Üldkoosoleku toimumise tõttu peatas börs kell 11.00 kauplemise Hoiupanga aktsiatega, kauplemist jätkatakse täna hommikul.

Enimkaubeldud oli eile 18,01 mln krooniga Hansapanga aktsia. Aktsia hind päevaga vaikselt langes, käies hommikul isegi allpool 120 kr taset, kuid kosus pärastlõunal veidi ja lõpetas 120,5 kroonil. Eile oli ühtlasi viimane päev, mil kaubeldi dividendiõigusega Hansapanga aktsiatega.

Tööstussektoris kaubeldi elavamalt Norma ja Klementi aktsiaga, mille hinnad kerkisid üle 6 mln kroonise käibe juures vastavalt 1,09% ja 4%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing