28. aprill 1998 kell 22:00

Taani streik Eesti majandust ei mõjuta

Koidu Talli majandusministeeriumi väliskaubanduse osakonnast ütles, et Taani suurstreik on olnud lühiajaline ning vara on veel järeldusi teha. Talli ei usu, et Taani streik Eesti majandusele kuidagi mõjuks. «Kui ettevõtetel on sõlmitud lepingud, ja neid rikub ju Taani pool, siis kindlasti võetakse kasutusele mingid sanktsioonid,» lisas ta.

Scansped Eesti ASi lennu- ja konteinervedude osakonna juhataja Gunnar Aru ütles, et põhiliselt puudutab streik ikkagi SASi. «Kaubad, mis me oleme lubanud kliendile kohale viia, suuname läbi Soome Vantaa lennuvälja,» rääkis ta. Võib-olla leitakse alternatiive otsides isegi paremad väljundid kaubavahetusele, lausus Aru.

Ka Eesti Panga statistikaosakonnast kinnitati, et Taani streik ei tohiks Eestit mingil moel puudutada, sest lennukitega toimub väike osa kaubavahetusest.

Taani on Eesti kaheksas kaubanduspartner.

Hetkel kuum