• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Eestisse tuuakse aegunud kohvi

    Veterinaarameti andmeil üritatakse Eestisse aina rohkem vedada realiseerimistähtaja ületanud kohvi. Möödunud nädalal saadeti piirilt tagasi 14 tonni aegunud kohvi.
    Veterinaarameti piirikontrolli osakonna direktori Vladimir Razumovski sõnul üritas kohvi Soomest importida üks Eesti tuntud hulgikaubandusfirma, kelle nime ta ei nõustunud avalikustama. «Nad ütlesid, et kaup polnud siin müügiks, vaid transiit,» ütles Razumovski. «Tavaliselt õigustatakse vahelejäämist teadmatusega.»
    Razumovski sõnul on aegunud kohvi sissevedu veterinaarametile uus probleem, sest kuni aasta alguseni kontrollis amet vaid loomsete toiduainete kvaliteeti. Aegunud kohvi üritatakse müüa fooliumpakendis, sellisel pakil pole peal müügitähtaega, lausus Razumovski.
    Meira Eesti OÜ müügijuhi Jaanus Verniku sõnul mõjutab kohalikke kohvimüüjaid igasugune odavama kauba sissevool. Tema sõnul pole siiski tõenäoline, et aegunud kohvi müüakse kauplustes. «Pigem müüakse sellist kohvi turul-tänaval, poode kontrollib tarbijakaitseamet hoolsamalt,» rääkis ta.
    Paulig Baltic ASi müügijuhi Rainer Tammeti sõnul üritatakse odavamat ja ebakvaliteetset kohvi maale tuua siis, kui kohvi hind on maailmaturul kõrge. Kuigi hind on võrreldes mullusega kaks korda langenud, võtab hinnamuutus poes aega, lisas ta.
    Soome tootjad annavad kohvile aastase realiseerimistähtaja, Rootsi ja Taani tootjad poolteiseaastase. ÄP
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Ampler avas Berliinis uue peakorteri
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.