• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maardu nõuab Kristiine Keskuselt katlamaja

  Maardu linna kütab praegu Iru soojuselektrijaam, kuid tunduvalt odavamalt saaks soojust Maardu katlamajast, väitis Vinkmann. Katlamaja kuulub praegu Kristiine Keskuse ASile, kes erastas katlamaja omanud ASi Eesti Fosforiit.
  Vinkmanni sõnul pöördus ta pool aastat tagasi majandusminister Jaak Leimanni poole, kes otsustas, et 51% ASist Maardu Katlamaja koos puhastusseadmetega tuleb anda Maardu linnale. Majandusministri otsus fikseeriti ka erastamisagentuuri nõukogus. «Oma katlamajas odavamalt soojust tootes oleks meil võimalik Iru soojuselektrijaama monopoli vastu võidelda,» rääkis Vinkmann.
  Kristiine Keskus on Vinkmanni sõnul vastuse asemel keerutanud. «Neile anti ju korraldus ja nad peaks selle lahendama,» leidis linnavolikogu esimees.
  Kristiine Keskuse esindajate sõnul on probleem selles, et Maardu linnavalitsus ei taha nendega koostööd teha. Kristiine Keskuse värske juhatuse esimees Toomas Niinemäe ütles, et seda küsimust on Maardu linnavalitsusega üritatud lahendada üsna pikka aega, seni tulemusteta.
  Niinemäe väitis, et Kristiine Keskus on teinud Maardu linnavalitsusele mitu pakkumust linna kütmise osas, kuid need on vastuseta.
  Niinemäe lisas, et erastamislepingu punkt, mis kohustab Maardu katlamaja aktsiaid linnale andma, on ebaseaduslik, sest kahjustab omanike huve.
  Kristiine Keskusele kuulub 80% Eesti Fosforiidi aktsiaid. 20% aktsiate omanike käest pole Maardu katlamaja aktsiate linnale andmist küsitud, väitis Niinemäe.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.