18. mai 1998 kell 22:00

Maardu nõuab Kristiine Keskuselt katlamaja

Maardu linna kütab praegu Iru soojuselektrijaam, kuid tunduvalt odavamalt saaks soojust Maardu katlamajast, väitis Vinkmann. Katlamaja kuulub praegu Kristiine Keskuse ASile, kes erastas katlamaja omanud ASi Eesti Fosforiit.

Vinkmanni sõnul pöördus ta pool aastat tagasi majandusminister Jaak Leimanni poole, kes otsustas, et 51% ASist Maardu Katlamaja koos puhastusseadmetega tuleb anda Maardu linnale. Majandusministri otsus fikseeriti ka erastamisagentuuri nõukogus. «Oma katlamajas odavamalt soojust tootes oleks meil võimalik Iru soojuselektrijaama monopoli vastu võidelda,» rääkis Vinkmann.

Kristiine Keskus on Vinkmanni sõnul vastuse asemel keerutanud. «Neile anti ju korraldus ja nad peaks selle lahendama,» leidis linnavolikogu esimees.

Kristiine Keskuse esindajate sõnul on probleem selles, et Maardu linnavalitsus ei taha nendega koostööd teha. Kristiine Keskuse värske juhatuse esimees Toomas Niinemäe ütles, et seda küsimust on Maardu linnavalitsusega üritatud lahendada üsna pikka aega, seni tulemusteta.

Niinemäe väitis, et Kristiine Keskus on teinud Maardu linnavalitsusele mitu pakkumust linna kütmise osas, kuid need on vastuseta.

Niinemäe lisas, et erastamislepingu punkt, mis kohustab Maardu katlamaja aktsiaid linnale andma, on ebaseaduslik, sest kahjustab omanike huve.

Kristiine Keskusele kuulub 80% Eesti Fosforiidi aktsiaid. 20% aktsiate omanike käest pole Maardu katlamaja aktsiate linnale andmist küsitud, väitis Niinemäe.

Hetkel kuum