24. mai 1998 kell 22:00

ASil Epeks tuli loobuda Viru Rannast

ASi Viru Rand nõukogu esimees Ants Raatma pidas loogiliseks, et ettevõtte aktsionärid ei võtnud Epeksi pakkumust vastu. «On hea, kui ettevõttel on üks suurem aktsionär, kuid tänase päeva seisuga saab selleks AS Herald Holding,» ütles Raatma.

ASi Epeks juhataja Toomas Kõuhkna sõnul oli pärast Viru Ranna nõukogu otsust alust arvata, et aktsionärid ei võta Epeksi ettepanekut vastu. Küsimusele, kas Epeks üritab tulevikus Viru Randa uuesti ETFCga ühendada, vastas Kõuhkna, et praegu sellist plaani ei ole. Kõuhkna lisas, et Märt Vooglaiuga on Epeksil läbisaamine hea.

Epeks tagastab deponeeritud aktsiad aktsionäride kontodele tänaseks. Epeks soovis osta 51 protsenti Viru Ranna aktsiatest hinnaga 23 krooni aktsia. Ettevõtte kaugem eesmärk oli liita Viru Rand ASiga Hiiu Kalur.

Eelmisel nädalal otsustas Viru Ranna nõukogu suurendada aktsiakapitali viiendiku võrra ASi Läätsa suuromaniku Märt Vooglaiu kontrollitavatele firmadele suunatud emissiooni teel. AS Herald Holding on samuti üks Vooglaiule kuuluv firma. Viru Rand saab oma aktsiate vastu kaks kolmandikku Saaremaal asuva Läätsa kalatööstuse aktsiatest.

Eelmisel nädalal valiti Märt Vooglaid Viru Ranna juhatuse esimeheks. Vooglaid on varem öelnud, et tahab teha ASi Läätsa ja ASi Viru Rand ühendamisel tekkivast firmast Balti mere idakalda suurima käibega kalatöötlemisettevõtte. Järgmisel aastal peaks Viru Ranna käive kasvama miljardi kroonini.

Hetkel kuum