• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kallase garantiikiri tuli välja audiitorfirmast

  Usaldusväärse allika sõnul sai keskuurimisbüroo dokumendi Price Waterhouse'ist, mille audiitorid omal ajal PEPi bilanssi auditeerisid. Jutt on toonase Eesti Panga presidendi Siim Kallase antud lühiajalisest garantiikirjast, mis pidi kehtima üksnes kirjas fikseeritud tähtajani. Seetõttu pole see leidnud kajastamist ei keskpanga ega ka PEPi bilansis. Väidetavalt oli garantiikiri mõeldud üksnes audiitoritele.
  Garantiikirja lühiajalisust kinnitas Kallas pühapäeva õhtul antud teleintervjuus. Tema väitel kasutati garantii andmist makseraskuste vältimiseks, mis ähvardasid Põhja-Eesti Panka, kui 1994. aasta lõpus hakkas Eesti Pangas tekkima kahtlus, et miljonid võivad kaotsi minna.
  Keskuurimisbüroo abidirektor Kersti Jundas keeldus uurimise huvides igasugustest kommentaaridest. Ta ütles vaid, et Kallase allkirjaga dokument leiti Eestist ja et uurimine peab olema lõpuni viidud käesoleva aasta 4. juuliks.
  Keskuurimisbüroo alustas 10 miljoni dollari kadumise uurimist veebruaris 1997. Jutt on 1993. aastal PEPi poolt ?veitsi firmasse Paradiso SAL investeeritud rahast, mis saadi Eesti Panga käest.
  Paradiso SAL maksis saadud 10 miljonist kroonist intressidena tagasi 2 miljonit dollarit ning kadus seejärel. Tehingut vahendanud ärimees Abram Sher teenis tehinguga ligi pool miljonit dollarit.
  Hiljuti Hoiupangast vallandatud jurist ja nõunik Marcel Vichmann tunnistas, et analoogseid soodsaid pakkumusi tehti omal ajal ka Hoiupangale. ?veitsis asja uurimas käinud Vichmann väitis, et Abram Sheri roll piirdus vaid poolte kokkuviimisega. «Ta ütles, et vaadake ise, kas te olete nende tingimustega nõus investeerima või mitte,» tõdes Vichmann.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.