Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kallase garantiikiri tuli välja audiitorfirmast

  Usaldusväärse allika sõnul sai keskuurimisbüroo dokumendi Price Waterhouse'ist, mille audiitorid omal ajal PEPi bilanssi auditeerisid. Jutt on toonase Eesti Panga presidendi Siim Kallase antud lühiajalisest garantiikirjast, mis pidi kehtima üksnes kirjas fikseeritud tähtajani. Seetõttu pole see leidnud kajastamist ei keskpanga ega ka PEPi bilansis. Väidetavalt oli garantiikiri mõeldud üksnes audiitoritele.
  Garantiikirja lühiajalisust kinnitas Kallas pühapäeva õhtul antud teleintervjuus. Tema väitel kasutati garantii andmist makseraskuste vältimiseks, mis ähvardasid Põhja-Eesti Panka, kui 1994. aasta lõpus hakkas Eesti Pangas tekkima kahtlus, et miljonid võivad kaotsi minna.
  Keskuurimisbüroo abidirektor Kersti Jundas keeldus uurimise huvides igasugustest kommentaaridest. Ta ütles vaid, et Kallase allkirjaga dokument leiti Eestist ja et uurimine peab olema lõpuni viidud käesoleva aasta 4. juuliks.
  Keskuurimisbüroo alustas 10 miljoni dollari kadumise uurimist veebruaris 1997. Jutt on 1993. aastal PEPi poolt ?veitsi firmasse Paradiso SAL investeeritud rahast, mis saadi Eesti Panga käest.
  Paradiso SAL maksis saadud 10 miljonist kroonist intressidena tagasi 2 miljonit dollarit ning kadus seejärel. Tehingut vahendanud ärimees Abram Sher teenis tehinguga ligi pool miljonit dollarit.
  Hiljuti Hoiupangast vallandatud jurist ja nõunik Marcel Vichmann tunnistas, et analoogseid soodsaid pakkumusi tehti omal ajal ka Hoiupangale. ?veitsis asja uurimas käinud Vichmann väitis, et Abram Sheri roll piirdus vaid poolte kokkuviimisega. «Ta ütles, et vaadake ise, kas te olete nende tingimustega nõus investeerima või mitte,» tõdes Vichmann.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
InvesteerimisFestival helikoptervaates: uut ja vana ning kamaluga isiklikke kogemusi
Karuturg ja majanduslangus olid nädalavahetuse InvesteerimisFestivalil pea iga esineja kogemuslugudes välja öeldud. Kogusime kokku tarkuseterad, mida tähelepanelik investor kogemuslugudest teada sai.
Karuturg ja majanduslangus olid nädalavahetuse InvesteerimisFestivalil pea iga esineja kogemuslugudes välja öeldud. Kogusime kokku tarkuseterad, mida tähelepanelik investor kogemuslugudest teada sai.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Kallis maagaas kruvib elektri hinda Eesti-Soome merekaabel homme-ülehomme hoolduses
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.