• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti firmad Pihkva messil edukad

  Ettevõtjad pole välisministeeriumiga rahul

  Eesti firmad pakkusid eeskätt toiduaineid: Wõro Kommerts vorsti, Karme õlut ja veini, Ösel Foods ket?upit ning Grüne Fee kurki. Esitleti ka turismivõimalusi, rõivaid ja jõusööta.
  Vene ettevõtted pakkusid peamiselt mujalt vahendatavat kaupa, kõige enam mobiiltelefone. Rootslased ja soomlased tutvustasid Pihkva sõpruslinnade Kuopio ja Norrtalje ettevõtteid.
  Eesti ettevõtjad polnud rahul, et meie välisministeeriumi esindajat messil kohal polnud, kuigi Eestist oli välja tulnud suur hulk firmasid. Samas oli messil suursaadiku asetäitja Rootsi Peterburi suursaatkonnast.
  «See on meie välisministeeriumi tüüpiline suhtumine Eesti ettevõtjasse, kes püüab Venemaal äri ajada,» ütles ASi Ösel Foods kommertsdirektor Heiki Tuul. Tema sõnul pole nende firma Eesti esindustest Venemaal märkimisväärset abi saanud.
  «Meie vastu ei tunta mingit huvigi,» lisas ASi Rõngu tehas nõukogu esimees Villu Karjus. Samal seisukohal oli veel mitu Eesti ettevõtjat.
  «Ma ei saanud korraldajailt kutset ja seepärast ei osalenud messi avamisel, kuid kavatsen sinna minna eraisikuna täna pärastlõunal,» ütles Eesti konsul Pihkvas Andres Kolk eile. Tema sõnul pöörduvad Eesti ettevõtjad konsulaadi poole vaid siis, kui on mõni probleem.
  Tarmeko peadirektor Olev Nigul väitis, et tema tehas müüb Pihkva mööblikombinaadile toodangut 3 mln krooni eest aastas. Mehaanikaettevõtte Tarkon peadirektor Toomas Noorem tuli messile, et osta Pihkva ettevõtetelt metalli ja tellida alltöövõttu. «Mulle sai siin selgeks, et tuleb Pihkvasse oma trükikoda ehitada,» märkis trükifirma Paar omanik Peeter Adamson. Hulgifirma Rain kaubandusdirektor Marvi Kibe loodab hakata alkoholist üleküllastunud Pihkvasse eliitnapse müüma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.