• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ookeani pankrotipesa kohtuvõit

  1995. aasta algul omandas Stringer pankrotiseisu sattunud Ookeanilt 110 000 USA dollari ehk umbes 1,3 miljoni krooni eest laeva Amandus Adamson ja 1,5 miljoni eest ujuvdoki, nende bilansilised jääkväärtused olid sel ajal vastavalt 6,4 ja 7,6 miljonit krooni.
  Ookeani pankrotihalduri esindaja Aivar Pilv tõdes esitatud hagiavalduses, et laeva ja ujuvdoki tegelik turuhind võib olla jääkmaksumusest palju suurem.
  Kohtuotsuse kohaselt peab Stringer ujuvdoki tagastama Ookeani pankrotivarasse ja tasuma enam kui 5 miljonit krooni laeva eest, mille Stringer 1995. aasta oktoobris müüs edasi välisfirmale Spinaker Shipping.
  Kohus leidis, et nimetatud tehingutega kahjustas Ookean teadlikult teiste võlausaldajate huve. Pealegi, nagu nähtub Ookeani juhatuse koosoleku protokollist, teostati müügitehingud ilma juhatust informeerimata.
  Lisaks leidis tõendamist RASi Ookean ja ASi Stringer ühine majanduslik huvi. Nimelt on Stringeri aktsionärid endise Ookeani töötajad eesotsas kaadriosakonna juhataja ja remonditsehhi direktoriga. Pealegi müüdi ujuvdokk Stringerile Ookeani väidetava võla katteks, ehkki tõendeid võla kohta ei suudetud kohtule esitada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Euroopa kiireima kasvuga majandust kimbutavad vanad mured
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.