• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USAs valitseb skeptitsism

  Riia börsil pigistasid aktsiahinnad välja kerge tõusu, ehkki hommikust tõusumeeleolu rikkus juba pärastlõunal kasumivõtt. Hinnatõus oli tingitud eeskätt avaldatud poolaastatulemustest, kus muidu segase pildi peale ka paar meeldivat üllatust mahtus. Edukamate seas oli Valmiera klaaskiutehas, mis hiljutisi tõuse jätkas. Turuliider Unibanka seevastu langes järsult, 9 santiimi võrra hoolimata hommikusest kergest tõusust. Börsi kauplemiskäive paranes taas, kuid jäi siiski tavapäraselt 200 000 lati alla.
  Leedu börsil oli teisipäeval tõeline suvebluus. Kauplemine oli viimaste kuude vaikseim ning põhiaktsiate hinnad jätkasid kerget langustrendi. Langesid nii pangad kui Roki?kis, ülejäänud põhinimekirja aktsiatega ei kaubeldud. A-nimekiri sai siiski hakkama napi paaripunktise tõusuga, ainus vähegi arvestatavat käivet näidanud aktsia oli Leedu Energia.
  Vene kauplemissüsteemis oli teisipäev rahutu. Kauplemine algas hinnalangusega, ent teade tänase GKO-oksjoni ärajätmisest viis pealelõunal hinnad taas üles. Seda võeti signaalina, et rahandusministeerium ei pea selliste hindadega raha laenama ning olukord on arvatust parem. Samas jäi kauplemiskäive madalaks ning paljud maaklerid nimetasid tõusu pigem tehniliseks.
  Esmaspäev oli USA aktsiaturgudel tüüpiline järsule langusele järgnev põrkav turg, kus hinnad suhteliselt kiiresti tõusid, kuid samas koondus see tõus kitsasse tippaktsiate ringi, mida seekord ergutas teade American Expressi headest poolaastatulemustest. Säärane tehniline korrektsioon ei suutnud kahandada analüütikute suurt muret, milleks praegusel hetkel on Jaapani majandus, mille jaluleaitamine eeldab jõulisi reforme. Üha enam näib aga, et Jaapani uus valitsus hakkab koosnema sobimatutest kujudest. Tuntud analüütik hoiatas saabuva languse eest, kus Põhja-Ameerika turud võivad kaotada koguni 20--30%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Kaarel Ots: Tallinna börsil seisab ees mitmekordne kasv
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.