3. september 1998 kell 22:00

Venemaa valitsusel puudub info tollide alandamise kohta

«Meil puudub informatsioon tollitariifide alandamise kohta,» ütles tundmatuks jääda soovinud ametnik Venemaa valitsuse pressiteenistusest. «Valitsuses pole seda teemat arutatud, kuigi T?ernomõrdinil võib olla selline kavatsus.» Konkreetseid numbreid, kui palju tollimäärasid langetada, pole T?ernomõrdin ega ka talle algselt tollide alandamise ettepaneku teinud Venemaa tolliamet esitanud. T?ernomõrdin on öelnud, et võimalik tolltariifide langetamine tuleb arutusele alles pärast seda, kui ta on kinnitatud peaministriks.

ASi Ösel Foods müügidirektor Heiki Tuul ütles, et tema Moskva äripartnerid pole küll tollimaksude alandamise ideest vaimustuses. «Pärast seda sammu hakkaks Venemaale voolama massiliselt importkaupa ja kohalikud tootjad satuks ebavõrdsesse konkurentsi,» rääkis Tuul.

Venemaa riigiduuma arutab T?ernomõrdini kinnitamist Venemaa peaministriks täna. T?ernomõrdin on lubanud, et kui ta kinnitatakse peaministriks, tuleb päevakorda ka tollimäärade alandamine. Esmaspäevasel hääletusel riigiduumas ei kogunud T?ernomõrdini kandidatuur piisavalt poolthääli.

Viimati tõstis Venemaa kõikide kaupade tollimaksu augusti keskel 3%.

Hetkel kuum