• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  AvtoVAZ maksab Normale autodes

  AvtoVAZi umbes 90 miljoni kroonisest võlast Normale peaks Siimoni sõnul esimesed summad selle nädala lõpus olema Norma arvel. Siimon lisas, et AvtoVAZ tasub umbes poole võlast toodangu ehk Lada sõiduautodega.
  Siimon ütles, et nii õnnestub raha saamise protsessi kiirendada. «Autosid on tehasest lihtsam kätte saada kui raha,» sõnas ta.
  Siimon selgitas, et Norma ei hakka ise neid autosid tehasest võtma ja edasi kuhugi viima. «Me teeme lepingu nii, et edasimüüja ostab meie võla lihtsalt üles, saab autod ja maksab meile sularahas,» kirjeldas ta tehingut. Edasimüüjaid, kellega Norma võiks autoäri teha, on Siimoni sõnul leitud mitu.
  Küsimusele, kas Norma võib võla katteks saadud autode edasimüümisega kokkuvõttes rahas kaotada, vastas Norma tegevjuht, et võib nii võita kui kaotada.
  «See sõltub, mis dollari kursiga päeval me autod kätte saame ja mis kursiga õnnestub neid müüa,» sõnas ta.
  Siimon ütles, et lepingutele, mis lubaksid selleks aastaks VAZi võlaprobleemi lahendada, on küll alla kirjutatud, aga see, kuidas lepingut täidetakse, sõltub paljuski sellest, kuidas AvtoVAZil läheb.
  Siimoni sõnul tuleb edaspidi väga tähelepanelikult jälgida, et võlg ei kasvaks. «Sellepärast tulebki meil seal pidevalt käia,» lausus Siimon.
  Norma prognoosib selle aasta käibeks 490 miljonit krooni ja puhaskasumiks 85 miljonit krooni.
  Homme läheb Siimon taas Venemaale, et vormistada järgmised kokkulepped.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.