Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Algajate lihakoormad jäävad piiri taha

  Algajatel on veterinaar-ameti nõudmistes piisavalt raske orienteeruda. Infot toiduainete maaletoomisel esitatavate nõuete kohta saab ainult veterinaarametist telefonitsi.
  Samas on muidugi kummaline, et keegi üritas Saksamaalt liha tuua. Mina olen neli aastat lihaäris olnud ja Saksamaalt ei ole kunagi tohtinud ühtegi liha tuua. Meie jaoks on seal kõik nii must ja halb. Seetõttu oleme Saksamaa ammu unustanud ja tundub väga naljakas, et keegi üritas sealt liha tuua.
  On juhtunud, et ka meie toodavat kaupa ei ole Eestisse lastud. Et kaup pole vastanud standarditele, on aga pigem tarnija viga olnud. Meie paberid on olnud korras ja tarnija on pidanud selle kauba ise tagasi viima.
  Kliendiga suheldes an-name talle teada toidukaupade impordil kehtivatest nõuetest.
  Kui kauba laadimisel selgub, et mingid dokumendid on puudu, siis annab vedaja meile sellest teada. Tavaliselt ei lähe vedaja piiri peale ainult lootusega, et ehk saab üle. Üldjuhul on teada, et ega ei saa küll.
  Kui kaupa üle Eesti piiri ei lasta tuleb kliendilt nõu küsida, kas viia koorem tagasi. Kui klient ei oska midagi öelda, siis on tollil olemas laod. Seal hoitakse kaupa niikaua, kuni hoiukulud lähevad kauba väärtusest suuremaks, ja siis kaup realiseeritakse tollioksjonil. Kui seda kaupa pole üldse lubatud Eestisse tuua, siis ei saa muidugi ka oksjonit korraldada.
  Ei möödu päevagi, millal mõnda toidukaupade partiid Eesti piiripunktidest tagasi ei saadeta.
  Toiduainete veol tohib kasutada sanitaarpassi omavat autot, mis tagab kauba ettenähtud säilitamistingimused. Loomse päritoluga kaubal peab kaasas olema veterinaarsertifikaat, mille annab välja eksportiva riigi pädev järelevalveamet.
  Dokumentide hankimise protseduur on järgmine: meie anname maaletoojale loa, millel on kirjas, et see kehtib ainult koos kvaliteedi sertifikaadiga. Tingimused, mida sertifikaadiga nõutakse, on loale kaasa lisatud. Loa saanud firma faksib tingimused tarnijale, kes läheb oma järelevalveorgani juurde ja küsib, kas ta saab oma kaubale nõutava sertifikaadi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Raadiohommik: millal kord kiire hinnatõus maha rahuneb?
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Soome ja Rootsi said NATO liitumisprotokollile allkirjad, algab ratifitseerimiste ralli
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.