• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tooraine

  Arabica kohvi detsembrilepingute hind langes esmaspäeval New Yorgi kohvi, suhkru ja kakao börsil 5,1 sendi võrra naelalt ehk 4,7 protsenti, mis on kohvi hinna suurim päevane kukkumine alates 11. augustist. Robusta hind langes Londonis veidi vähem -- umbes 3 protsenti.
  Hinnalanguse põhjus on seni jäänud ebaselgeks. Brasiiliast prognoositakse koguda küll viimase 11 aasta suurim kohvisaak ja eksport kasvas septembris 12 protsenti võrrelduna augustiga, kuid sellest jääb siiski väheseks. Brasiilia on maailma suurim kohvitootja, kuid USA impordimahult on ta alles neljandal kohal, mistõttu Ühendriikide turgu ei tohiks Brasiilia eksport nii suures ulatuses mõjutada. Börsi laovarud kasvasid möödunud aastaga võrreldes peaaegu kolm korda, mis tähendab aga pakkumise suurenemist.
  Plii hind langes eile Londoni metallibörsil viimase nelja ja poole aasta madalaimale tasemele. Kolme kuu futuurhinnaks noteeriti nn ringikauplemise teisel seansil 498 dollarit tonn, mis on madalaim alates 1994. aasta maist. Metalli hind võib langeda veel edasi, sest kauplemine plii ja tsingiga on Euroopas peaaegu välja surnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.