11. november 1998 kell 22:00

Korrektsioon tõi põhinimekirja alla

Kuigi aktsiate keskmine hinnatase Tallinna börsil eile tõusis, tegid suurema osa põhinimekirja aktsiate hinnad pärast üleeilset kiiret tõusu eile läbi suurema või väiksema kukkumise.

Ainsana suutis põhinimekirja aktsiatest korrektsioonist hoiduda Hansapanga aktsia, mille hind kerkis napi 0,82 protsendi võrra, 61,5 krooni tasemele. Äp indeks jäi Hansapanga aktsia ja mõne lisanimekirjas kiirelt tõususuunas liikunud aktsia toel 0,35 protsendiga plusspoolele ja lõpetas börsi sulgemisel 96,93 punkti tasemel.

ÄP indeks on juba poolteist kuud praeguse taseme ümber kõikunud. Vaatamata turu üldisele loidusele pole hinnad enam madalamale langenud ja tundub, et pregusel tasemel on tõesti mingi toetuspind leitud. Maaklerite kommentaaridest on viimastel päevadel läbi kajanud, et likviidsemate aktsiate vastu (eeskätt muidugi Hanspanga aktsia vastu) on turul tekkinud mõningane ostuhuvi.

Seda näitas ka eilne päev, kus turuliider Hansapanga aktsia suutis vaatamata ülejäänud põhinimekirja langusele plusspoolele jääda. Kauplemine jäi siiski endiselt tagasihoidlikuks -- Hansapanga aktsia päevakäive ulatus registreeritud 26 tehingus 1,54 mln kroonini.

Veidi elavam oli kauplemine finantsmahhinatsioonides kahtlustatava Ühispanga aktsiaga, mille päevakäive ulatus 3,27 mln kroonini. Ühispanga puhul määrab liikumissuunda lähiajal üsna üheselt strateegilise investori teema.

Lisanimekirjas jäid käibed enamasti taas alla 100 000 krooni piiri. Ainsana näitas suuremat käivet Pro Kapitali aktsia, millega tehti üks 10 000aktsiane tehing koguväärtusega 470 000 krooni. Aktiivsest kauplemisest ei saa aga siingi rääkida.

Erilisi emotsioone ei põhjustanud aktsiaturul Pennu CT asutaja Alo Koobi tagandamine ettevõtte juhatusest. Tagandamise põhjuseid on kindlasti mõtet otsida ettevõtte oodatust vähemedukast tegevusest. Börsil vahetas eile ühes tehingus omanikku 3700 aktsiat ja hinnaga 10,5 kr, päevaga --19,23%.

Hetkel kuum