Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korrektsioon tõi põhinimekirja alla

  Kuigi aktsiate keskmine hinnatase Tallinna börsil eile tõusis, tegid suurema osa põhinimekirja aktsiate hinnad pärast üleeilset kiiret tõusu eile läbi suurema või väiksema kukkumise.
  Ainsana suutis põhinimekirja aktsiatest korrektsioonist hoiduda Hansapanga aktsia, mille hind kerkis napi 0,82 protsendi võrra, 61,5 krooni tasemele. Äp indeks jäi Hansapanga aktsia ja mõne lisanimekirjas kiirelt tõususuunas liikunud aktsia toel 0,35 protsendiga plusspoolele ja lõpetas börsi sulgemisel 96,93 punkti tasemel.
  ÄP indeks on juba poolteist kuud praeguse taseme ümber kõikunud. Vaatamata turu üldisele loidusele pole hinnad enam madalamale langenud ja tundub, et pregusel tasemel on tõesti mingi toetuspind leitud. Maaklerite kommentaaridest on viimastel päevadel läbi kajanud, et likviidsemate aktsiate vastu (eeskätt muidugi Hanspanga aktsia vastu) on turul tekkinud mõningane ostuhuvi.
  Seda näitas ka eilne päev, kus turuliider Hansapanga aktsia suutis vaatamata ülejäänud põhinimekirja langusele plusspoolele jääda. Kauplemine jäi siiski endiselt tagasihoidlikuks -- Hansapanga aktsia päevakäive ulatus registreeritud 26 tehingus 1,54 mln kroonini.
  Veidi elavam oli kauplemine finantsmahhinatsioonides kahtlustatava Ühispanga aktsiaga, mille päevakäive ulatus 3,27 mln kroonini. Ühispanga puhul määrab liikumissuunda lähiajal üsna üheselt strateegilise investori teema.
  Lisanimekirjas jäid käibed enamasti taas alla 100 000 krooni piiri. Ainsana näitas suuremat käivet Pro Kapitali aktsia, millega tehti üks 10 000aktsiane tehing koguväärtusega 470 000 krooni. Aktiivsest kauplemisest ei saa aga siingi rääkida.
  Erilisi emotsioone ei põhjustanud aktsiaturul Pennu CT asutaja Alo Koobi tagandamine ettevõtte juhatusest. Tagandamise põhjuseid on kindlasti mõtet otsida ettevõtte oodatust vähemedukast tegevusest. Börsil vahetas eile ühes tehingus omanikku 3700 aktsiat ja hinnaga 10,5 kr, päevaga --19,23%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.