17. november 1998 kell 22:00

Eesti Energia vähendas kasumit

Majandustulemuste auditeerimise käigus rakendati rohkem konservatiivsuse printsiipi ning ebatõenäoliselt või varem plaanitust pikema aja jooksul laekuvad kohustused arvutati kasumist maha, lausus Eesti Energia finantsdirektor Sandor Liive. «Alguses tõesti arvati, et see kasum kujuneb hästi suureks aga tegelikult jäi väiksemaks,» lausus ta.

Varem avaldatud auditeerimata andmete kohaselt oleks Eesti Energia 1997. aasta kasum olnud 3,3 miljardi kroonise netokäibe juures 280 miljonit krooni.

Liive lisas, et möödunud kalendriaasta näitajad on vaid osa Eesti Energia möödunud majandusaasta tulemustest. Möödunud aasta 12 kuule lisanduvad majandusaasta arvestusse selle aasta esimesed kuud, mis on energiaäris kõige suurema käibega, seetõttu tuleb ka kasuminumber ilusam, lausus Liive.

Eesti Energia möödunud majandusaasta lõppes alles tänavu 1. aprillil ja kujunes seekord 15kuuliseks, sest 1. aprillil registreerus ettevõte riigiaktsiaseltsist ümber aktsiaseltsiks. Enne ümberregistreerumist näidatud esimese kvartali tulemused liidetakse mulluste näitajatega ja avalikustatakse lähiajal.

Riigile kuuluv aktsiaselts Eesti Energia maksab 15 protsenti kasumist omanikutuluna riigile. Möödunud aasta eest oleks see summa seega 14 miljonit krooni.

1996. aastal oli Eesti Energia kogukäive 2,8 miljardit ja puhaskasum 43,9 miljonit krooni.

Ettevõtte eksportis möödunud aastal üle kaheksandiku toodetud elektrienergiast ehk 1,2 teravatt-tundi toodetud 8 teravatt-tunnist elektrienergiast.

Eesti Energia on ligi 7000 töötajaga üks Eesti suuremaid ettevõtteid.

Autor: Raul Ranne

Hetkel kuum