Kristi Malmberg • 10. detsember 1998 kell 22:00

Hüvitusfond loobub osalusest Ühispanga peahoones

«Me vaatame praegu oma kinnisvarariske üle,» sõnas Uudam. Ta lisas, et Hüvitusfond teeb lähipäevadel otsuse osaluse säilitamise või sellest loobumise kohta Ühispanga peahoones.

Ühispanga asepresident Janek Mäggi ütles, et pangale Hüvitusfondi loobumine mingeid lisakohustusi kaasa ei too, sest fond peab oma aktsiad ise realiseerima. «Meie osalust ilmselt ostma ei hakka,» kinnitas Mäggi.

Hüvitusfond tegutseb praegu Tallinnas Vabaduse väljaku ääres asuvas Kawe Plaza büroohoones, milles asuvad ruumid läksid fondile maksma kolm miljonit krooni. Hüvitusfond nendest ruumidest välja kolida ei kavatse.

Hüvitusfond ja Ühispank läksid tülli eelmise aasta novembris sõlmitud tuletistehingute üle, millest Hüvitusfond sai tänavu 80 miljonit krooni kahjumit. «Oleme Ühispangaga endiselt eriarvamustel tehingute suhtes,» lausus Margus Uudam.

Hüvitusfondil on senini kinnitamata esimese poolaasta audit, mis venib saldokinnituste kontrollimise tõttu. Uudami sõnul valmib audit veel selle aasta jooksul.

Hüvitusfondi tänavuse aasta kahjum võib ulatuda 307 miljoni kroonini, kuid võib osutuda ka paremaks.

Hetkel kuum