• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Baltimaade ühine elektribörs

  Kahe aasta pärast saavad börsil vabalt valitud tootjalt elektrienergiat osta ettevõtted, mille aastatarbimine ületab 40 GWh, ütles majandusministeeriumi asekantsler Arvi Hamburg.
  Eesti suurima elektrienergia tarbija aktsiaseltsi Nitrofert juhatsue esimehe asetäitja Sergei Zagrebailov ütles, et tema ettevõte tahab osta Lätist odavamat elektrit, kuid Eesti Energia saab oma monopoolse seisundiga tarneid takistada. «Elektribörs paneb piiri suundumusele, et kui kogu maailmas elektrienergia üha odavneb, siis Eestis monopoolsete ettevõtete ebaefektiivsuse tõttu pidevalt kallineb,» ütles Zagrebailov.
  Eesti Energia finantsdirektor Sandor Liive kinnitas, et Balti elektribörsi tekkega võib elektrienergia hind langeda. «Praegusel ebaefektiivsel Eesti põlevkivienergeetikal pole võimalik konkureerida Leedu Ignalina tuumaelektrijaama odava toodanguga,» ütles Liive. «Lõpptulemus sõltub sellest, millal Ignalina suletakse.»
  Euroopa Liit avaldab kehvale ohutusele viidates Leedule survet Ignalina tuumajaama kiireks sulgemiseks.
  Arvi Hamburgi sõnul pole seni veel otsustatud, kas börs hakkab tegutsema eraõigusliku või avalik-õigusliku institutsioonina.
  Sergei Zagrebailov ütles, et tema pooldab börsile loomise etapil riiklikku staatust.
  Kolm aastat tagasi võttis Euroopa Liidu ministrite nõukogu vastu otsuse, et alates tänavu veebruarist peab vähemalt 23 protsenti Euroopa elektrienergia turust olema avatud vabale konkurentsile. Nelja aasta pärast peab olema vaba ligipääs elektrienergiale 33 protsendil turust tarbijatel, kelle aastatarbimine on vähemalt 9GWh.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.