• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bussijaam sai konkurendi

  Alates eilsest saavad bussireisijad pileteid osta Tallinna bussijaamale alternatiivse võimalusena avatud piletikeskusest Juhkentali tänavalt. Keskuse loomise tingisid bussifirmade rahulolematus bussijaama haldava ASiga Eesti Buss ja eesmärk luua üleriigiline ühtne piletimüügisüsteem.
  MootorReisi ASi juhatuse esimehe Hugo Osula väitel on Tallinna bussijaama omanik AS Eesti Buss teiste bussifirmadega võrreldes eelistatud seisundis.
  Bussifirmade juhtide sõnul on neil raskusi Tallinna bussijaamast kuus kuni poole miljoni kroonini ulatuvate piletimüügitulude kättesaamisega. Bussijaama kulud ei ole läbipaistvad ja see annab võimaluse kasutada teiste ettevõtete raha oma äranägemise järgi, ütlesid bussifirmade juhid.
  ASi Sebe juhatuse esimees Toivo Leht rääkis, et Tallinna bussijaam on viivitanud piletimüügitulude ülekandmisega juba aastaid. Tavaliselt on laekunud müügiprovisjonist ülejääv summa kuni kahekuise viibimisega, kuigi lepingus on ülekandetähtajaks kuu viieteistkümnes päev, lausus Leht.
  Suurematest bussifirmadest on piletimüügitulude kättesaamisega Tallinna bussijaamast probleeme olnud veel Tarbusel, Pärnu ATP-l ja MootorReisil. Tallinna bussijaamaga on piletimüügilepingu sõlminud ligi 30 firmat.
  Autoettevõtete liidu juhatuse esimehe Uno Aava sõnul õnnestus liidul kehtestada selleks aastaks Eesti Bussile lepingulised sanktsioonid, mis viimasel paaril kuul ka positiivseid tulemusi on andnud.
  ASi Eesti Buss nõukogu esimees Flemming Andersen ütles, et ta pole uue müügikeskuse esindajatelt teadet avamise kohta saanud. «Kindlasti on see hea klientide seisukohast,» rääkis Andersen, «võimalik, et uus keskus tahab piletimüügi bussijaamalt üle võtta.»
  OÜ BussiReisid piletikeskuse tegevdirektori Ruth Suvi sõnul tuleb keskus kasuks ka reisijatele. Järjekorrad lühenevad, kuid piletite hinnad ei muutu, lisas ta. Keskuse eesmärgiks on Suvi sõnutsi võtta enda kanda kuni pool piletite eelmüügist.
  Autor: Anu Jürisson
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.