• Jaga lugu:

  Langusmeeleolu aktsiaturul kestab

  Aktsiate hinnad Tallinna börsil muudkui kukuvad. Eile õhtul fikseerus ÄP indeks 295,45 punktil ehk 2,03% reedeõhtusest sulgemistasemest madalamal.
  Ühes turu kukkumisega muutub järjest süngemaks turuosaliste meeleolu. Ainsad jätkuvast langusest rõõmu tundjad peaks olema investorid, kes alles plaanivad turule siseneda. Tõenäoline, et just 1999. aasta sügis on aeg, mil lähema paari aasta perspektiivis aktsiaturule kõige soodsam investeerida.
  Kommentaatorid aga otsivad vastust küsimusele, miks turg kukub, korrutades üha uuesti ja uuesti samu vanu mõtteid aasta 2000 probleemist, regiooni ebapopulaarsusest ja majandussurutisest. Siia võib tegelikult lisada lähenevad omavalitsuste valimised Eestis, kus võit võib väga kergelt praeguse riigikogu opositsioonipoliitikute kätte minna. Samavõrd tähtis või tegelikult veelgi tähtsam saab olema Venemaa riigiduuma valimiste tulemus.
  Tegelikkuses on oma süü börsi kukkumises börsi hetkeseisu ja tuleviku väljavaateid kirjeldavatel pessimistlikel kommentaaridel. Seega suletud ring, kus olemasolev pessimism tekitab üha uut pessimismi juurde.
  Samas on millestki rõõmustavast eilse börsipäeva puhul taas keeruline rääkida. Ainsatena lõpetasid plusspoolel Tallinna Kaubamaja ja Estiko aktsia, kuid siin on tõttöelda tegemist puht tehnilise liikumisega ostu- ja müüginoteeringu vahel.
  Languspoolel hakkavad korralike tulemustega (märkimisväärse kukkumisega) silma aga kõik neli juhtaktsiat. Mingit fundamentaalset põhjendust langusele otsida ilmselt mõtet ei ole. Huvitavad on ka lisanimekirja kukkumisliidrid -- nii Baltika, Saku Õlletehase kui Külmhoone aktsia võib liigitada tööstussektori paremiku hulka. Kusjuures, kui Külmhoone puhul saab pugeda vähese likviidsuse taha, siis kahe ülejäänu eilne käive oli täiesti korralik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.