• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rattamüüja Hawaii Ekspress konkurentsiameti sihikul

  Konkurentsiameti peadirektori asetäitja Aini Proos kinnitas eile, et kahtlus hinnakokkulepete suhtes on ametil olemas. Ta ei soovinud avalikustada, millistes kauplustes on Hawaii Ekspressi müüdavad jalgrattad ühe hinnaga. «Kui me nad ajakirjanduse kaudu ära hirmutame, siis ei anna nad meile pärast mitte mingisugust informatsiooni,» lausus Proos. «Mina ei oska küll öelda, mismoodi me kokkulepped tuvastame,» sõnas ta. Proosi ütlusel tuleb kõigepealt uurida, kas antud valguses on üldse seaduserikkumisega tegu, kuna teatud tingimustel on hindade dikteerimine õigustatud.
  Hawaii Ekspess OÜ üks omanik Taivo Luik ütles, et firma on tegutsenud seaduse piires, kuna kõik lepingud jaemüüjatega on juristid üle vaadanud. «Me oleme käitunud heauskselt ning heade äritavade raames. Ausalt öeldes olen ma konkurentsiameti tegevuse üle hämmeldunud,» lausus ta. Kokkuleppeid Luige sõnul rattakauplustega tehtud pole. Oleme rääkinud hinnakujunduspoliitikast, mis vastava rattamargiga kaasas käib, rääkis Luik. «Lõpphinda me dikteerinud ei ole, teatud piires otsustab müüja ikka ise,» kinnitas ta. «Muidugi on alati võimalik vigu teha, kuid selleks see uurimine käibki,» lisas Luik.
  Hawaii Ekspressi maaletoodavaid jalgrattaid müüva spordikaupluse Dünamo spordikaupade osakonna juhataja Heidi Kööp ütles, et Hawaii Ekspress annab poele jalgrataste müügiks vaid soovitusliku hinna. «Meil on ikka oma hind, lõpphinda dikteerime me ise, pealegi on see Hawaii Ekspressi hindadest erinev,» väitis Kööp. «Sundinud või millestki ilma pole Hawaii Ekspress meid seetõttu ka jätnud,» lausus ta.
  Hawaii Ekspressi ühe suurema konkurendi, Rademari ASi juhatuse liige Margus Juksar lausus, et jalgrattaturul on hinnakokkulepet teha väga raske. Tema sõnul on hulgimüüjal teatud tingimustel õigus nõuda jaemüügikauplustelt konkreetset müügihinda. «Kui jaemüügikauplus ei osta kaupa kohe välja, siis on see loomulik, sest risk jääb ju hulgimüüja kanda,» leidis Juksar. «Ausalt öeldes tundub kummaline, et sellist asja üldse uuritakse,» lisas ta.
  Hinnakokkulepete tuvastamisel võib konkurentsiamet teha rattamüüjale ettekirjutuse või trahvi 5% ulatuses firma käibest. Peale rattakartellikokkuleppe uurib konkurentsiamet praegu võimalikke hinnaleppeid kütuseturul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.