Inno Tähismaa • 5. oktoober 2000 kell 12:28

Eesti Raudtee kaubavedude maht kasvas 9 kuuga 12%

AS Eesti Raudtee kaubavedude maht oli käesoleva aasta üheksa kuuga 30,43 miljonit tonni, mis on 12% rohkem kui möödunud aasta samal perioodil, teatas ettevõtte esindaja.

Septembri veomaht moodustas sellest 2,73 miljonit tonni.

Eesti Raudtee kommunikatsioonidirektor Andrus Kuusmann ütles, et tänu kaubaveo mahu suurenemisele on kasvanud ka vedudest saadud tulu, mis ulatus üheksa kuuga 1,05 miljardi kroonini. Eelmise aasta samal perioodil oli vedudest saadud tulu 903 miljonit krooni.

Kuusmanni sõnul oli septembris kaubavedude mahu kasv väiksem kui eelmistel kuudel, sest Venemaa ekspordib naftasaaduseid sügisel vähem kui aasta teistel perioodidel. 'Võrreldes varasemate kuudega on septembris ja oktoobris kaubaveo maht traditsiooniliselt väiksem, kuna Venemaa kogub sel ajal talvevarusid ja nii kütus kui masuut lähevad peamiselt siseturule,' märkis Kuusmann.

Üheksa kuuga vedas Eesti Raudtee kaupa kokku 30,43 miljonit tonni, 1999. aasta samal perioodil oli see 27,22 miljonit tonni. Suurima kaubagrupi moodustasid üheksa kuu kokkuvõttes naftasaadused (18,8 mln tonni) ja põlevkivi (5,3 mln tonni).

Eesti Raudtee esimese poolaasta netokäive oli esialgsetel auditeerimata andmetel 881,2 miljonit krooni, mis on 22% rohkem kui varasema aasta samal perioodil. Ettevõtte esimese kuue kuu äritulud kokku moodustasid 889,3 miljonit krooni ja ärikulud 716,6 miljonit krooni, ettevõtte ärikasum oli 153,6 miljonit krooni.

Hetkel kuum