• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arvutirike pangas halvas elurütmi

  Arvutirike Hansapangas halvas laupäeva õhtul paljude inimeste tavapärase elu, sest ligi tunni aja jooksul ei olnud terves Eestis võimalik sularaha välja võtta ega sooritada pangakaardiga makseid, kirjutab Eesti Päevaleht.

  'Väike tõrge Hansapanga kaardiserveris tekkis kell 19.15 ja rikke likvideerimine kestis tund aega,' ütles eile panga suhtekorraldusjuht Ando Noormets. Rikke tõttu ei töötanud peaaegu kogu Eestis Hansapanga sularahaautomaadid, makseterminalid ja Telehansa. Arvutitehnika ülesütlemine võis mõjutada tuhandeid inimesi, sest Hansapanga väljastatud pangakaarte kasutab Eestis üle 600 000 inimese.
  'Tegemist polnud tarkvara, vaid riistvara rikkega,' lausus Noormets. 'Kuigi panga infoosakond tegeleb sellega, et taolisi probleeme enam ei tekiks, ei saa keegi tehniliste rikete eest olla päris kaitstud. See polnud meil mitte esimene kord ja ei saa välistada, et sellised viperusi ka tulevikus ei juhtuks.'
  Kui takistused pangakaartide kasutamisel on põhjustatud panga arvutihooldetöödest, saab pank Noormetsa sõnul kliente alati ette hoiatada. 'Selliste ootamatute rikete puhul on hoiatamine aga võimatu. Laupäeval saime alles kümme minutit pärast rikke avastamist sellest kaupmehi teavitada,' lausus Noormets.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Hübriidõpe pani õppeasutused nutikaid lahendusi otsima
Koolid on viimase paari aastaga pidanud leidma nutikaid tehnilisi võimalusi, kuidas lisaks kaugtööle edukalt korraldada ka hübriidõpet.
Koolid on viimase paari aastaga pidanud leidma nutikaid tehnilisi võimalusi, kuidas lisaks kaugtööle edukalt korraldada ka hübriidõpet.
Kümnendik pensionirahast kulus laenude tagasimaksmisele
Septembris välja makstud teise pensionisamba raha abil maksti Eestis tegutsevatele pankadele laene tagasi ligikaudu 100 miljonit eurot, teatas Eesti Pank.
Septembris välja makstud teise pensionisamba raha abil maksti Eestis tegutsevatele pankadele laene tagasi ligikaudu 100 miljonit eurot, teatas Eesti Pank.