• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vikatimees ootab romusid surnuaeda

  Eesti hakkab tasapisi jõudma oma autostumise taseme poolest arenenud riikide hulka. Seda näitab kasutatud sõiduautode impordi järjepidev kahanemine ja uute autode müügi kasv. Juba tulevaks aastaks ennustab Autode Müügi ja Teenindusettevõtete Eesti Liit, et uute sõiduautode import ületab kasutatud autode impordi.
  Teisisõnu hakkab humanitaarabi vajadus otsa saama ja kes uut ei jaksa osta, saab kasutatud masina soetada ka nn teisele ringile minevate sõidukite seast. Tõsi ta on, Saksamaalt toodud kasutatud auto võib olla veidi paremas korras kui Eestis sõitnu. Saksamaa teed on paremad, Saksamaa kütus on parem ja enamasti ei hakka sakslane ise autot näppima, vaid on lasknud kogu tehnohoolde teha teeninduses.
  Samas ei tea me iial, kes on olnud selle auto omanik, mitu avariid ta on teinud. Eestis sõitnud liisingufirma auto kohta on võimalik kogu auto CV lihtsalt taastada ja vastavalt sellele määrata tema turuhind. Positiivne on seegi, et rahva napid säästud ei lähe enam sakslaste rahakotti, vaid jäävad ringlema Eestisse, toetades kohalikku majandust. Seega ei kaota me suurt midagi, kui kasutatud autode äri Saksamaaga sootuks ära lõppeks. Jääb üle vaid üks probleem: kuhu panna kõik need sajad tuhanded romud, mis on Eestisse veetud? Nad lagunevad silmnähtavalt, ära osta neid enam keegi ei taha, lihtsalt niisama ära anda ka ei raatsi... Kuid midagi pole parata. Peame leppima tõsiasjaga, et ka Eestisse tulevad hiiglaslikud autode surnuaiad ja sinna me armsaks saanud Sierrad kõik suunduvadki.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Nokia kasum tegi suure hüppe
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Pikk koroona kurnab ning nõuab haiglatelt jõudu ja raha
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.