Inno Tähismaa • 12. oktoober 2000 kell 15:43

Aarne Rannamäe: asi võib minna kontrolli alt välja

Asi võib minna kontrolli alt välja, kuid loodan, et kõik stabiliseerub, kommenteeris olukorda Gaza sektoris ja Jordani jõe läänekaldal asuvatel palestiinlaste aladel Eesti Lähis-Ida spetsialist, Eesti Televisiooni välisuudiste toimetaja Aarne Rannamäe.

Ranamäe väitel oli täna tegemist palestiinlaste juhi Yasser Arafati hoiatamisega. 'Kui nad oleks tahtnud, oleks Arafatile pihta saanud,' ütles Rannamäe.

Rannamäe väitel oli rünnak tingitud sellest, et kaks Iisraeli reservsõjaväelast, kes olid teel väeossa, võeti teel kinni ja pandi politseis trellide taha. Kamp noorukeid tiris nad sealt välja ja torkis pussidega surnuks.

Rannamäe ütles, et ta loodab, et olukord Lähis-Idas stabiliseerub, sest selleks on kõik tehtud: ÜRO peasekretär Kofi Annan katkestas Liibanoni visiidi. Kahe sõjaväelase surm oli Rannamäe arvates samm, mida palestiinlased ette ei näinud.

Hetkel kuum