• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ihaste elanikud tõrjuvad mobiilimasti

  Radiolinja Eesti tellitud detailplaneering näeb ette Tartu lähedale Ihastesse Männimetsa teele uue GSM-tugijaama ja -antenni ehitamise. Kohalikud elanikud kardavad aga, et mast on ohtlik nende tervisele ja langetab kinnisvara hinda, kirjutab Tartu Postimees.

  Ihaste elanik Mihkel Ellik polnud eile kindel, kas nendel kartustel ka tõsist alust on, aga mobiilimasti ehitamise vastu on tal ristisõda plaanis.
  'Üks mast, EMT oma, meil siin juba on, teisest mastist pole me huvitatud,' teatas Ellik ja lubas alustada allkirjade kogumist masti vastu. 'Olen kümnete inimestega sellest kõnelnud, keegi ei taha masti.'
  Radiolinja uus mast peaks planeeringu järgi tulema krundile Männimetsa 48a, lähima elamuni jääks 40 meetrit.
  Linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna planeeringuteenistuse juhataja Indrek Ranniku ütles, et planeering algatati selgitamaks, kas Radiolinja mast sobib tervisekaitsenõuetest lähtuvalt Ihastesse või mitte.
  'Tervisekaitseinspektsioon on kooskõlastuse andnud: ei häiri keskkonda ega lähiümbrust,' selgitas Ranniku.
  Tõnisson Kinnisvara maakler Marge Tõnnis nentis, et ei saa oma praktikale tuginedes väita, nagu mõjutaks selliste mastide paigaldamine eriti kinnisvara hinda. 'Sellistes kohtades on tehinguid olnud napilt,' tõdes ta. 'Kuid vaevalt tõsimeelne eestlane tahab masti alla maja osta.'
  Sama firma hindaja Mart Aleksanderson lisas, et hinda võib kahandada ainuüksi rikutud vaade, lisaks ohtliku kiirguse kartus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Veljo Ipits: ma ei välista majanduslanguse tulekut
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.