Inno Tähismaa • 18. oktoober 2000 kell 8:29

Tallinn kavatseb peapostkontori naaberkvartali korda teha

Tallinna Linnavalitsus arutab täna detailplaneeringut Tallinna kesklinnas peapostkontori ja RETi ärikeskuse vahele jäävale kvartalile, teatas Raepress.

Heakskiidu korral saadetakse planeering volikogule kehtestamiseks.

Planeeritava ala suurus on 7,3 hektarit, see piirneb Narva maantee, Hobujaama tänava, Ahtri tänava ja RET ärikeskusega. Sinna on kavas rajada uusehitisi - näiteks kaubanduskeskus koos 7-korruselise äri- ja büroohoonega Hobujaama 10 krundile ning kuni 8-korruseline büroohoone koos üürikorteritega kahel viimasel korrusel uuele krundile Hobujaama 10A.

Samuti on detailplaneeringu järgi kavas lammutada kaks hoonet ? Narva maantee 3 ja 5, mis asuvad perspektiivsel tänavaalal. Neist esimeses töötab praegu Lasnamäe linnaosa valitsus.

Vastavalt laekunud protestile pole Hobujaama 4 asuva büroohoone vahetus naabruses lubatud ehitada kõrgemaid kui 6-korruselisi hooneid.

Narva maantee, Hobujaama tänava, Ahtri tänava ja RET ärikeskuse vahelise kvartali detailplaneeringus on eelisjärjekorras arvestatud jalakäijate liikumissuundade ja juurdepääsetavusega. Samuti on sinna kavandatud 1000 parkimiskohta.

Hoonestu Narva maantee 7a on kavas rekonstrueerida äri- ja kontoriruumideks, põhjalik rekonstrueerimine ootaks hoonestut Narva maantee 7d. Hobujaama 14 maatükk on plaanis haljastada, Hobujaama 12 on planeeritud ärihooneks.

Hetkel kuum