• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaasaegne Tammsaare

  Homme esietendub Pärnus Anton H. Tammsaare romaani ?Elu ja armastus? põhjal valminud uudne klassikatõlgendus.
  Teater Endla müügijuhi Gea Kammeri sõnul on uudse dramatiseeringu teinud Tallinna Linnateatri näitleja ja lavastaja Peeter Tammearu ning selle toob lavale Raivo Trass.
  Trass on Kammeri sõnul Tammsaaret varemgi Eesti teatrites lavastanud, kuid käesolevat lavastust eristab eelmistest juba selle ruumikasutus. Kirjandusklassiku draama elust ja armastusest ei kanta ette konkreetselt piiritletud väikesel laval, vaid kogu väikeses saalis, hajusalt paigutatud publiku ümber.
  Eestlastele hästi tuttav romaan ?Elu ja armastus? ilmus 1934. aastal. Lavale jõudis see esimest korda 1942. aastal. Sealt edasi on lugu mitmeid kordi mängitud ning viimati esitati toda armastuselugu G. Kilgase instseneeringus ja lavastuses teleteatris 1984. aastal ?Rudolfi ja Irma? nime all, peaosades Evald Hermaküla ja Elle Kull.
  Irma Vainu osa mängiv Ireen Kennik ütleb uudsusemomendist rääkides, et Peeter Tammearu dramatiseering on teistmoodi küll. ?Tammearu on teksti väga palju kärpeid teinud ning lugu pole enam pelgalt Rudolf Ikka monotükk. See on lugu Eesti inimestest, kes räägivad eesti keelt.?
  Irma osa kohta ütleb Kennik, et see on raske roll. ?Ma olen alles algaja ning vana rasva pealt rolli teha ei saa.? Nooruke näitlejanna lisab, et algselt rolli tegema hakates polnud tal Irma Vainu tegelaskujuga midagi ühist. ?Nüüd olen rolli juba sisse elanud ning Irmat mõistma hakanud.? Küsimusele, kas etendus lõpeb teistmoodi kui Tammsaare versioonis, ütleb Kennik: ?Kõik on võimalik.?
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.