• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: eliit on roll, millega kaasneb kohustus

  Kui pole eliiti, siis pole ka rahvast ega riiki. See selge tõde kipub segastel aegadel hägustuma. Pole siis midagi imelikku, kui aeg-ajalt mõned helged pead kokku tulevad, et taas kord üle täpsustada, mis on eliit, milline on ta roll ja millised kohustused ühiskonnas, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

  Nii oli ka eile, kui Tallinna Vanalinna teatrimajja kogunesid arvamusliidrid neid nii lihtsaid ja nii keerulisi asju üle rääkima.
  Eesti ühiskonna eripäraks on, et oma pika, aga enamjaolt võõraste poolt kujundatud ajaloo ning suhteliselt lühikese kultuuriloo vältel on eliidiks enamasti peetud loov- ja vaimuinimesi, vähem neid, kelle võimuses reaalse elu tegelikke hoobi liigutada, raha, äri ja tootmist suunata.
  Päris loomulik, et kohe pärast taasiseseisvumist pöördusid kärsitud pilgud otsima uut jõulist eliiti. Kirjanike ja teadlaste asemele - paraku mitte nende kõrvale - tõsteti uued ja edukad, olgu siis äriinimesed või poliitikud.
  Võttis aega, enne kui märgati: eliit olla, see tähendab siiski midagi muud kui vaid mingi heaolutase saavutada või mingisse valitud kogusse pääseda.
  Ainult uudsusest tingitud naiivsusega ei saa vabandada, et ikka veel peetakse eliidiks ka lihtsat tõusikut, keda tsiteeritakse rohkem kui filosoofe, keda pannakse juhtima linnu ja ministeeriume.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Facebooki tulemused panid aktsia veidi tõusma
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Artem Umanets RIA.com Marketplaces’st: Eluaseme hinnatõus pole lihtsalt „seebimull“
Eluaseme hinnad kasvavad kõigis Balti riikides. Ukrainas äri ajava ning kinnisvaraeksperdina tegutseva Eesti IT-ettevõtte RIA.com Marketplaces juhatuse esimehe sõnul tõusevad hinnad ka jätkuvalt. Millistes riikides on hinnatõus kõige suurem olnud? Millised on hirmud tuleviku ees? Ja kas tasub oodata „seebimulli“ lõhkemist?
Eluaseme hinnad kasvavad kõigis Balti riikides. Ukrainas äri ajava ning kinnisvaraeksperdina tegutseva Eesti IT-ettevõtte RIA.com Marketplaces juhatuse esimehe sõnul tõusevad hinnad ka jätkuvalt. Millistes riikides on hinnatõus kõige suurem olnud? Millised on hirmud tuleviku ees? Ja kas tasub oodata „seebimulli“ lõhkemist?