Andres Kärssin • 20. detsember 2000 kell 11:48

Parkimishinnad Tallinna kesklinnas ei tõuse

Tallinna linnavalitsus otsustas täna mitte tõsta parkimistariife kesklinnas, sest pidas transpordiameti vastavat taotlust põhjendamatuks.

'Otsuseprojekt oli täna toorevõitu,' ütles linnapea Jüri Mõis pressikonverentsil. 'Ettekandja ei suutnud piisavalt põhjendada sammu vajalikkust,' lisas ta. Linnapea sõnul ei aita autosid tänavalt parkimismajadesse ajada mitte parkimihinna tõstmine, vaid parkimist keelavad märgid.

Samuti viitas Mõis turvafirmaga ESS sõlmitud parkimiskorralduse lepingule, mille kohaselt saab linn parkimisrahast 31 protsenti ning ESS 69 protsenti. Parkimistariifide kallinemine pole sel juhul linna huvides, ütles ta.

Transpordiameti eelnõu nägi ette kesklinnas parkimistariifi kallinemist 12 kroonilt 18 kroonile tunni eest alates uuest aastast.

Hetkel kuum