Radikaalsuseta radikaalne reform

11. jaanuar 2001, 00:00

Siseminister Tarmo Loodus esitas valitsusele kolm haldusreformi kava ? kaks nägemust maavanematelt (tulevikus võiks Eestis olla kas 131 või 72 omavalitsust) ja lisaks siseministeeriumi enda n-ö kirik-keset-küla kava ehk 107 omavalitsusega Eesti. Valitsuskabinet eelistas radikaalseimat varianti ehk 60-80 omavalitsusüksust.

Paraku on see eelistus radikaalsusest kaugel ja ei kujuta endast reformi, vaid kosmeetilist kohendamist. Kui juba reformida, siis tuleks seda teha sõna otseses mõttes. Seni on ainsana radikaalse haldusreformi nägu olnud vaid regionaalminister Toivo Asmeri ettepanek ? 15 valda pluss 5 linna. Lisaks tuleks ÄP arvates kaotada maakonnad. Praegune on reformi mängimine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:00

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing